sobota 7. září 2013

Špaldová kaše Nomina- NOMINAL- RECENZE



Informace od výrobce:

Použité suroviny: 100% pšenice špalda
Základní příprava:  Do teplého mléka nebo vody přidáváme za stálého míchání cereální kaši NOMINA, až docílíme požadovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši NOMINA jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené v původním obalu.
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek je trvanlivost výrobku 12 měsíců od data výroby.
Balení: 300 g
Pšenice špalda je jednou z nejstarších kulturních obilnin. V současné době zažívá svoji renesanci, a to především pro svůj vysoký obsah vlákniny a lehkou stravitelnost. Pšenice špalda obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro zdravý lidský organizmus. Je výborným zdrojem vitamínů skupiny B (především B1, B2 a niacinu) a významný je také obsah vitamínu A a E. Z minerálních látek špalda obsahuje především fosfor, draslík, železo a hořčík. Obsahuje také relativně mnoho nenasycených mastných kyselin a žádný cholesterol. Bílkovina špaldy má vysokou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina pšenice seté (obsah lepku se pohybuje v rozmezí 35–45 % a jeho kvalita je vysoká), proto lidé alergičtí na pšeničný lepek špaldu většinou snášejí. Vliv špaldy je však individuální a používání špaldy v bezlepkové výživě je nutné konzultovat s lékařem. Vláknina má jemnou strukturu vláken, díky níž je velmi dobře snášena, podporuje trávení a střevní peristaltiku. Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému, cení se její lehká stravitelnost a vhodnost při léčení některých alergií.

 

zdroj:http://www.nominal.cz/cs/pro-zdravou-vyzivu/spaldova-cerealni-kase-nomina-detail.html

Kaše lze zakoupit v Bille, v některým obchodech Tesco a ve zdravých výživách.

Cena: kolem 40 Kč

Více informací o výrobcích firmy NOMINAL zde: http://www.nominal.cz/cs/

Mé hodnocení:

Tento druh kaše NOMINAL mi spolu s vícezrnnou chutnal asi nejvíce :-). Tato směs je 100 % pšenice špalda, bez příměsi. Ostatní kašičky mi také moc chutnaly, ale chutí mi přišly hodně podobné, kdežto tato je chuťově úplně jiná, jelikož v ní vůbec není přidaná kukuřičná krupice ;-). Příprava je opět stejná a velice jednoduchá (přidáme pouze teplé mléko či vodu a mícháme tak dlouho dokud není kašička podle našich představ), takže je to velice super rychlovka, když člověk ráno spěchá do školy či do práce ;-). Kašičku mám nejradši udělanou v mléce, obloženou ovocem, semínky/oříšky, popřípadě přelitou javorovým sirupem :-). Zkouším i různě experimentovat, třeba jsem také z kaše dělala kuličky obalené v černém sezamu :-), což bylo také moc dobré, recept určitě také brzy dodám :-).




A jakou příchuť kašičky NOMINA máte nejraději Vy? :-)

3 komentáře:

  1. Já takové kaše nemám moc ráda, miluju ty svoje ovesné břečky :D :D :D :D Ale i tak si ji zapíšu na seznam toho, co bych rozhodně měla zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle jsem ještě neměla, ale mám v plánu si jí koupit :)

    OdpovědětVymazat
  3. ..já s kašemi nominal zahušťuji rodince omáčky a polévky ...je to zdravější alternativa jíšky ;-)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.