Informace od výrobce:
Použité suroviny: 100% pšenice špalda
Základní příprava: Do teplého mléka nebo vody
přidáváme za stálého míchání cereální kaši NOMINA, až docílíme
požadovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými
výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši NOMINA jako
zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových,
zeleninových a ovocných směsí.
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené v původním obalu.
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek je trvanlivost výrobku 12 měsíců od data výroby.
Balení: 300 g
Pšenice špalda je jednou z nejstarších kulturních obilnin. V současné
době zažívá svoji renesanci, a to především pro svůj vysoký obsah
vlákniny a lehkou stravitelnost. Pšenice špalda obsahuje téměř všechny
základní složky důležité pro zdravý lidský organizmus. Je výborným
zdrojem vitamínů skupiny B (především B1, B2 a niacinu) a významný je
také obsah vitamínu A a E. Z minerálních látek špalda obsahuje především
fosfor, draslík, železo a hořčík. Obsahuje také relativně mnoho
nenasycených mastných kyselin a žádný cholesterol. Bílkovina špaldy má
vysokou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina
pšenice seté (obsah lepku se pohybuje v rozmezí 35–45 % a jeho kvalita
je vysoká), proto lidé alergičtí na pšeničný lepek špaldu většinou
snášejí. Vliv špaldy je však individuální a používání špaldy v
bezlepkové výživě je nutné konzultovat s lékařem. Vláknina má jemnou
strukturu vláken, díky níž je velmi dobře snášena, podporuje trávení a
střevní peristaltiku. Z hlediska zdravotního se špaldě připisují
pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému, cení se její lehká
stravitelnost a vhodnost při léčení některých alergií.
Kaše lze zakoupit v Bille, v některým obchodech Tesco a ve zdravých výživách.
Cena: kolem 40 Kč
Mé hodnocení:
Tento druh kaše NOMINAL mi spolu s vícezrnnou chutnal asi nejvíce :-). Tato směs je 100 % pšenice špalda, bez příměsi. Ostatní kašičky mi také moc chutnaly, ale chutí mi přišly hodně podobné, kdežto tato je chuťově úplně jiná, jelikož v ní vůbec není přidaná kukuřičná krupice ;-). Příprava je opět stejná a velice jednoduchá (přidáme pouze teplé mléko či vodu a mícháme tak dlouho dokud není kašička podle našich představ), takže je to velice super rychlovka, když člověk ráno spěchá do školy či do práce ;-). Kašičku mám nejradši udělanou v mléce, obloženou ovocem, semínky/oříšky, popřípadě přelitou javorovým sirupem :-). Zkouším i různě experimentovat, třeba jsem také z kaše dělala kuličky obalené v černém sezamu :-), což bylo také moc dobré, recept určitě také brzy dodám :-).
A jakou příchuť kašičky NOMINA máte nejraději Vy? :-)
Já takové kaše nemám moc ráda, miluju ty svoje ovesné břečky :D :D :D :D Ale i tak si ji zapíšu na seznam toho, co bych rozhodně měla zkusit :)
OdpovědětVymazatTuhle jsem ještě neměla, ale mám v plánu si jí koupit :)
OdpovědětVymazat..já s kašemi nominal zahušťuji rodince omáčky a polévky ...je to zdravější alternativa jíšky ;-)
OdpovědětVymazat