sobota 13. dubna 2013

Pohankové vločky- FOODISH (ARAX)- RECENZE + snídaňový tip

Kupujete si pohankové vločky, či se jejich chuti obáváte, nebo nevíte od jaké značky si vybrat? Mám tu pro Vás recenzi na pohankové vločky od společnosti FOODISH, která své výrobky zpracovává a balí pod obchodní značkou ARAX :-)


Vhodná pro osoby s bezlepkovou dietou!

Proč jíst pohanku?

Pohanka je obilnina. Pochází z oblastí střední Asie, odkud se postupně rozšířila do Japonska, Evropy i do Severní Ameriky.
Z hlediska nutriční hodnoty je pohanka zajímavá pro vyváženou skladbu aminokyselin. Celkem pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Obsah lysinu - aminokyseliny, která hraje roli v v prevenci aktivizace herpetických virů (původce oparů), je ve srovnání s ostatními obilninami 3-4 násobně vyšší. Pohanka může být cenným zdrojem dietních bílkovin pro osoby citlivé na lepek.
Obsah škrobu v pohance se pohybuje od 55-70% v sušině semen a je tak kvantitativně nejdůležitějším sacharidem. Pohanka a její produkty obsahují 3,4-5,2% celkové vlákniny, přičemž asi 20-30% je rozpustných. Konzumace pohanky může mít pro obsah vlákniny důležitou úlohu v prevenci a léčení vysokého krevního tlaku a zvýšené hladiny cholesterolu.

Pohanka je důležitým zdrojem zinku, mědi, selenu, manganu a jiných stopových prvků.Z vitaminů jsou v plodech pohanky zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E a C. Velmi důležitým vitamínem v pohance v pohance je cholin, který regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Rutin v pohance výrazně zlepšuje nebo zastaví zhoršování stavu křečových žil na nohou. Rutin, quercetin a některé jiné polyfenoly mohou být v mírném množství potenciálními antikarcinogeny proti rakovině střeva a jiných orgánů. Fenolové sloučeniny můžou snižovat hladinu krevního cukru a lipidů a přispívat tak k hypocholesterolemickému účinku pohanky. Pohanka je velmi vhodná k detoxikaci při těhotenství a jakékoliv autointoxikaci. Je znám léčebný efekt pohanky při praskání žilek v oku a obličeji.

Nyní již k samotnému výrobku:

Jemné instantní vločky jsou vyrobeny speciálním technologickým postupem z pohanky. Pohankové instantní vločky se používají pro zhotovení kaší, vývarů, polévek či do müsli. Předností je vysoká nutriční hodnota, lehká stravitelnost, obsah vlákniny, vitamínů a minerálů. 

Zakoupit je můžete v Kauflandu, Globusu, Sparu nebo je lze zakoupit i online zde: http://www.foodish.eu/sortiment-vyrobku/zdrava-vyziva/instantni-vlocky/pohankove-vlocky

 Informace o energetické hodnotě:

1332 KJ

11,9 g bílkovin

2,4 g tuku

65 g sacharidů


Návod na přípravu:

Do vařící vody či mléka vsypejte vločky a zamíchejte. Na jednu sklenici vloček dejte 2 sklenice tekutiny. Vařte 3 minuty.

 Více informací o výrobcích značky Arax a o společnosti FOODISH najdete zde: http://www.foodish.eu/

 Hmotnost: 300 g

Jaképak je mé hodnocení vloček?

Téda mohu říci, že jsou dokonalé! Miluji tu jejich pohankovou chuť a vůni- připomíná mi oříšky!  Ihned na první ochutnání jsem se do nich zamilovala a rozhodně se stanou součástí mého jídelníčku. Obrovskou výhodou je to, že jsou velice rychle hotové- za 3 minuty podáváte. Lze je využít i bez zalévání vodou, třeba jentak do jogurtu- jsou krásně křupavé. Dají se připravit, jak na sladko (osladit třeba medem, javorovým sirupem či stévií a přidat ovoce a ořechy), tak na slano (přidat sůl, pepř, máslo či koření dle chuti) :-). Má maminka je zkoušela dát jako zavářku do polévky (bramboračky) a bylo to jedním slovem báječné- polévce dodaly skvělou a zajímavou chuť a hlavně se polévka zahustila zdravě! Dokonce mi mamka po jejich ochutnání řekla, že mi pytlíček asi zabaví :-D, jak jí zachutnaly. Určitě je vyzkoušejte, stojí za to!

COPAK JSEM SI Z VLOČEK VYKOUZILA JÁ?

Pohankovou kaši s jogurtem, máslem ze slunečnicových semínek a jahodami :-). Prostě dokonalost!



Zkoušeli jste pohankové vločky? Jakpak je připravujete vy?


zdroj:

5 komentářů:

  1. Taky jsem nedávno vyzkoušela a je to opravdová mňamka:)

    OdpovědětVymazat
  2. Z pohankových vloček si dělám běžně ráno kaši, chtěla bych s nimi zkusit i nějaké muslli, kdy nahradím ovesné těmito :)

    OdpovědětVymazat
  3. miluju je i tu jahlovou variantu

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.