pondělí 23. září 2013

Něco málo o Insanity... aneb cvičením k šílenství

Nejprve co je INSANITY?

Insanity je vynikající cvičební plán, který vám zaručeně pomůže zhubnout.Založil, nebo chcete-li vymyslel, ho Shaun Thompson, který si ve všech cvičebních videích říká Shaun T. Shaun je americký fitness trenér, který je známý svými cvičebními plány, protože dokázali změnit život mnoha lidem. Shaun se narodil 2.května 1978. Nyní je 180 centimetrů vysoký a váží 79kg.

Samotné Insanity je jeden z několika cvičebních plánů společnosti Beachbody. Insanity, plán, který vám má pomoci zhubnout a vytvarovat postavu, je navržen tak, že byl firmou jež ho prodává nazván nejtvrdším tréninkem na DVD. Nejen že vám pomůže s hubnutím, ale také díky Insanity budete mít skvělou kondici a výdrž. Klasický intervalový trénink spočívá v tom, že chvilinku (například 30 sekund) cvičíte naplno a následně delší dobu odpočíváte. (3-4 minuty) To vám zhubnout ale moc nepomůže. Insanity je ale převrácený intervalový trénink, takže budete 3-4 minuty cvičit naplno a pak si jen 30 sekund oddechnete a už budete naplno cvičit znovu. To je to, co vám pomůže udělat tu velkou změnu na vašem těle.
Pro představení tohoto programu blíže, jedná se o 60 -ti denní trénink, kdy 6 dní cvičíte a 7. den je odpočinkový. Na začátku si sami, dle svého tempa a uvážení, provedete fit test. Tento fit test obsahuje 8 cviků, které musíte po určitou dobu opakovat, samozřejmě co nejrychleji. Výsledky, které dostanete, budete moci po 14-ti dnech cvičení porovnávat v dalším fit testu. Nejenže Vaše výsledky budou lepší a lepší, ale Vaše kondice a výdrž se taktéž znatelně zlepší.
Každý den cvičení není stejný, cvičení se obměňuje v různých variacích. Každé cvičení začíná zahříváním a protažením a končí opět protažením, jako prevence proti zranění. Plán sestavil profesionál, proto je také tak precizní. Věřte, že hned v prvních minutách, si toto cvičení oblíbíte nebo jej absolutně zavrhnete. Střední cesta u Insanity neexistuje.
Cvičební plán Insanity je skvělý pro ty, kteří nesnáší posilovny, nebaví je dívat se na ostatní zpocená těla nebo naopak jsou příliš stydliví a cvičí rádi v pohodlí domova. Ani nemusíte nikam cestovat, doma máte vše po ruce. Potřebujete jen chuť do cvičení a spoustu, opravdu spoustu vody.
Shaun T. Vás provede celými 60 -ti dny, ve kterých si sáhnete na dno svých sil, bude Vás povzbuzovat „push it, push it!!!“ a Vy budete chtít ten den úspěšně ukončit a necháte se jím dovést až k závěru.

Insanity - Proč Insanity?1) Pomohlo to ostatním, pomůže to i vám!Tímto plánem si prošlo již mnoho lidí. Zvláště v zahraničí. A jim Insanity velice pomohlo. Díky tomuto cvičení se jim konečně podařilo zhubnout a dostat se do tvarů do jakých chtěli, ale mnohdy i do takových o jakých se jim ani nesnilo. Myslíte, že budete mít takovou smůlu, že zrovna na vás to fungovat nebude? Blbost! Insanity změní každého. Někoho více, někoho méně, ale skutečně změní každého, i vás...2) Nic nemusíte vymýšlet, vše je stanoveno!Nechcete se obtěžovat se sestavováním svého cvičebního plánu, nebo vás nebaví vymýšlet různé techniky a cviky, jak se správně po cvičení protáhnout? Pak volte Insanity. Před samotným cvičením je nejdříve"zahřátí", potom "protažení". Cvičení začne až když jste plně připraveni cvičit. A na závěr se také dočkáte "protažení", které zajistí aby jste stále prohlubovali svou flexibilitu. I když protahování není moc dlouhé, bohatě stihnete protáhnout všechny důležité partie, tak aby vaše tělo mohlo být plně spokojeno.3) Plán sestavil profesionál!Nač zkoušet něco neověřeného, když tady máte plán, který sestavil profesionál. Shaun T navíc nedokazuje své umění, schopnosti a výsledky nějakými licencemi, certifikáty nebo papíry. Jeho výsledky jsou vidět na něm samotném. Na jeho pěkném svalnatém těle a na tělech jeho klientů, kteří cvičí to co jim naordinuje. Když budete cvičit Insanity, tak se Shaun T stane vaším online trenérem a úžasné výsledky lidí, které můžete na internetu najít se můžou týkat i vás.

ZDROJ INFORMACÍ: http://insanity-workout.cz/http://www.menworld.cz/clanek/insanity-cviceni-ktere-je-opravdu-silene-ale-vysledek-maximalniDalší informace o INSANITY se můžete dočíst i například zde: http://www.aktin.cz/clanek/2105-insanity-cvicenim-k-silenstvi

Když jsem viděla na internetu ty neuvěřitelné výsledky, nevěřila jsem vlastním očím. Dá se říci, že je to opravdu cvičením k šílenství, jelikož je to pěkná makačka ;-). Ale je to zajist= dokonalé, že za 2 měsíce se Vám dokáže takto změnit tělo. Avšak musím uznat, že já sama bych se do INSANITY asi nepustila. Myslím si, že na to prostě nemám, na Insanity rozhodně nemám kondičku, škoda... ale kdo ví, třeba na něj jednou také dojde :-). A co Vy...máte s INSANITY zkušenosti?

6 komentářů:

  1. Insanity jsem zkoušela poprvé v sobotu a docela makačka. Uff hlavně nohy mi bolej :) to je horší než armáda hihi

    OdpovědětVymazat
  2. je to fakt drsny ;-) jen pro zajimavost jsem si delala fittest a byla jsrm hotova :-D kdybych potrebovala hubnout zak jdu do toho ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Celkem by mě zajímalo, pro koho je cvičení určeno. :-) Plno lidí říká, že se nehodí amatérům, kteří nejsou moc zvyklí cvičit, či nemají kondičku. Ale já mslela, že právě insanity tu kondičku má vytvořit... No nevím. Láká mě to, ale bojím se! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není se čeho bát,já šla poprvé a super :) sice jsem nemohla chodit ale fakt super,dneska právě na to jdu znova.

      Vymazat
  4. Nevíte kde se da zjistit skoleni na program insanity diky wintetmichal@seznam.cz diky

    OdpovědětVymazat
  5. Insanity je skvělé cvičení, opravdu mě bavilo/baví, i když teď mnohem víc preferuji posilovnu. :)) Ale rozhodně bych ho všem pokročilejším, co mají rádi výzvy, mohla jedině doporučit. Setkala jsem se se spoustou negativních hodnocení Insanity, ale já ho můžu jedině vychválit. Takže rozhodně se není čeho bát. A podle mě pokud Insanity bude pro někoho příliš těžké, není nic jednoduššího, než skončit a vrátit se k tomu později. :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.