neděle 9. června 2013

Snídaňová směs s obsahem superfoods- konopný protein/lucuma- RECENZE




Snídaňové směsi od Iswari jsou unikátní tím, že jsou živou stravou („raw“) - jejich ingredience nebyly nikdy zpracovány při vyšší teplotě než 40 st. C. Zachovávají si tak plnohodnotné nutriční složení jako původní plodiny. Kromě toho obsahují superpotraviny (superfoods), což jsou potraviny s mimořádnými nutričními kvalitami. Směsi od Iswari jsou mírně doslazeny kokosovým cukrem. To je chuťově velmi lahodné nerafinované sladidlo s karamelovým nádechem a nízkým glykemickým indexem (GI = 35), obsahující vysoké množství minerálů.



POUŽITÍ: 4 velké polévkové lžíce zalijte teplým (do 40 st. C) rostlinným či běžným mlékem anebo vodou. Zamíchejte a čekejte 2 min. Přidejte plátky čerstvého ovoce (banán, jahody, jablko, apod.). Lze dosladit sirupem z agáve či kokosovým cukrem. Směs lze přisypat do jiné, např. cereální kaše a zvýšit tak její nutriční hodnotu, přidat do jogurtu, apod.

Hmotnost: 360 g

SLOŽENÍ: 

pohanková krupice 32 %, zlatý len mletý 18 %, mandlová mouka 10 %, lucuma 14 %, konopný protein 8 %, kokosový cukr 10 %, rozinky sultánky 8 %

Pohanka:
Obsahuje vysoké množství pomalu vstřebatelných sacharidů a dále bílkoviny s komplexnějším složením než obiloviny. Kyselina citrónová, jablečná a šťavelová napomáhá trávení. Pohanka je rovněž bohatá na v. sk. B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník, ad.).

Zlatý len:
Lněné semínko je bohatým a oblíbeným zdrojem nenasycených mastných kyselin Ω 3. Len rovněž obsahuje ligniny (fytoestrogeny) s antivirovými a antibakteriálními účinky a také mnoho vlákniny.

Mandlová mouka:
Jemně rozemleté mandle. Snižují kyselost organismu, obsahují antioxidanty, bílkoviny, vlákninu, minerály (vápník, hořčík, draslík, zinek, ad.), v. E, v. sk. B (biotin, riboflavin, niacin), kys. listovou.

Lucuma:
Ovoce z Peruánských And. Patří mezi dnes zapomenuté plodiny, přestože kdysi bývala ceněnou potravinou Inků. Má lahodnou krémovou chuť s jemnou příchutí vanilky. Je bohatá na pomalu vstřebatelné sacharidy, minerály (vápník, železo, fosfor), ?-karoten a v. B3 (snižuje cholesterol, pomáhá využít energetické zdroje, přispívá k dobrému stavu kůže).

Konopný protein:
50% bílkovina z konopných semínek s kompletním složením aminokyselin. Obsahuje vysoké a vyvážené množství nenasys. mastných kyselin Ω 3, 6 a 9.

Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 380 kcal/1591 kJ
Proteiny 13,70 g
Tuky 15,40 g
Sacharidy 49,70 g
Vláknina 18,20 g

Mé hodnocení:

Tato směs mi chutnala snad ještě více než ta kakaová. Líbí se mi konzistence směsí, že nejsou úplně jako kaše rozmletné, ale jsou tam v nich kousky surovin :-). Tato směs je oproti té kakaové sladší, ale ne nijak přeslazená, to vůbec ne, jen takový příjemný sladký závan :-). Hrozně mě tyhle raw směsi zaujaly ;-) je to úplně jiné než obyčejná klasika. Líbí se mi, že suroviny jsou nezpracovávané nad 40 °C, tudíž jsou v ní zachovány všechny živiny! A jaká klasická kaše nám poskytne tolik kvalitních surovin? ;-) V kombinaci s ovocem je to velice výživné! :-) Měla jsem ji i na sváču i na snídani a pokaždé moc pěkně zasytila. Energetická hodnota je také velice příznivá, oproti třeba klasickému zapékanému müsli, ale i proti některým sypaným směsím. Zaujal mě nízký obsah sacharidů, vysoký obsah bílkovin a kvalitní tuky a také obrovské množství vlákniny! :-)



odkaz přímo na produkt:
http://www.zdravi-vitaminy-doplnky.cz/titulni-strana/superfoods/superfoods-smesi/iswari-superfood/snidanova-smes-konopny-protein-lucuma

Produkt můžete zakoupit v e-shopu:http://www.zdravi-vitaminy-doplnky.cz/ za skvělou cenu ;-)

nebo přímo na adrese prodejny: Na Dolinách 41, Praha 4

odkaz přímo na produkt: http://www.zdravi-vitaminy-doplnky.cz/titulni-strana/superfoods/superfoods-smesi/iswari-superfood/snidanova-smes-neprazene-kakao-lucuma

 Na tomto e-shopu najdete neskutečně moc zajímavých a zdravých věcí- od superpotravin, přes arjuvédu, kosmetiku, vitaminy, mineraly, čaje, kávy, přírodní sladidla apod. až po zdravou kuchyni a koření. Výběr je obrovský, určitě si stránky e-shopu projeďte je sakra z čeho vybírat ;-). 

 o směsi s kakaem jsem Vám psala zde:
http://fitnessalifestyle.blogspot.cz/2013/06/snidanova-smes-s-obsahem-superfoods.html

7 komentářů:

  1. panebože co v tom průmyslu se ještě nevymyslí? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já ji kupuji přímo od Iswari a moc mĕ chutná. Zalíváš ji vlažnou vodou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě také :-) a které více tato nebo ta kakaová? Měla jsi tu s moruší a jahodami?
      Ano přesně tak ;-) vlažnou vodou, nebo jsem zkoušela i normálně mlékem a to bylo ještě lepší, jakpak si ji připravuješ Ty? :-)

      Vymazat
    2. Vlažnĕ a s vodou, ale ještĕ přidávám ovoce. Ta s moruší mĕ odrazuje špatná recenze, ale risknu to jednou..:-)

      Vymazat
    3. Mě více právě chutnala s mlékem, ale také ji vždy kombinuji s ovocem :-).
      A kdepak jsi četla tu špatnou recenzi? ;-)
      Já ji určitě zkusím :-)

      Vymazat
  3. Na omlazeníjsem si psala s uživatelkami,risknu ji.já ji jím tak3x do mĕsíce jen, kakaová není moje gusto.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo takhle ;-)
      mě také chutnala více tato než kakaová ;-)

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.