pátek 7. června 2013

Snídaňová směs s obsahem superfoods- nepražené kakao/lucuma- RECENZE



Informace o produktu:


Snídaňové směsi od Iswari jsou unikátní tím, že jsou živou stravou („raw“) - jejich ingredience nebyly nikdy zpracovány při vyšší teplotě než 40 st. C. Zachovávají si tak plnohodnotné nutriční složení jako původní plodiny. Kromě toho obsahují superpotraviny (superfoods), což jsou potraviny s mimořádnými nutričními kvalitami. Směsi od Iswari jsou mírně doslazeny kokosovým cukrem. To je chuťově velmi lahodné nerafinované sladidlo s karamelovým nádechem a nízkým glykemickým indexem (GI = 35), obsahující vysoké množství minerálů.


POUŽITÍ: 4 velké polévkové lžíce zalijte teplým (do 40 st. C) rostlinným či běžným mlékem anebo vodou. Zamíchejte a čekejte 2 min. Přidejte plátky čerstvého ovoce (banán, jahody, jablko, apod.). Lze dosladit sirupem z agáve či kokosovým cukrem. Směs lze přisypat do jiné, např. cereální kaše a zvýšit tak její nutriční hodnotu, přidat do jogurtu, apod.


SLOŽENÍ:
 

pohanková krupice 34 %, zlatý len mletý 25 %, mandlová mouka 15 %, prášek z nepraženého kakaa 8 %, lucuma 8 %, kokosový cukr 10 %


Pohanka:

Obsahuje vysoké množství pomalu vstřebatelných sacharidů a dále bílkoviny s komplexnějším složením než obiloviny. Kyselina citrónová, jablečná a šťavelová napomáhá trávení. Pohanka je rovněž bohatá na v. sk. B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník, ad.).


Zlatý len:

Lněné semínko je bohatým a oblíbeným zdrojem nenasycených mastných kyselin Ω 3. Len rovněž obsahuje ligniny (fytoestrogeny) s antivirovými a antibakteriálními účinky a také mnoho vlákniny.


Mandlová mouka:

Jemně rozemleté mandle. Snižují kyselost organismu, obsahují antioxidanty, bílkoviny, vlákninu, minerály (vápník, hořčík, draslík, zinek, ad.), v. E, v. sk. B (biotin, riboflavin, niacin), kys. listovou.


Lucuma:

Ovoce z Peruánských And. Patří mezi dnes zapomenuté plodiny, přestože kdysi bývala ceněnou potravinou Inků. Má lahodnou krémovou chuť s jemnou příchutí vanilky. Je bohatá na pomalu vstřebatelné sacharidy, minerály (vápník, železo, fosfor), ?-karoten a v. B3 (snižuje cholesterol, pomáhá využít energetické zdroje, přispívá k dobrému stavu kůže).


Nepražené kakao:

Extrémně bohaté na antioxidanty, dále obsahuje enzymy dobré nálady (např. anandamidy) a minerály (hořčík, železo, síru, chrom, mangan, zinek).


Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 429,6 kcal/1798 kJ

Proteiny 14,00 g

Tuky 21 g

Sacharidy 50,40 g

Vláknina 21,60 g

 

Mé hodnocení:

Něco o raw stravě jsem si již přečetla a velice mě jeji filosofie zaujala, no a jak jinak zjistit zdali by mi takový typ stravy vyhovoval, než přímo vyzkoušet nějaký z výrobků v raw a bio kvalitě? Vybrala jsem si snídaňové směsi od ISWARI.Tuto s nepraženým kakaem a lucumou, jsem si dalana snídani s ovocem :-), zalila jsem ji teplejší vodou- nutné je aby byla do 40 °C, aby se zachovaly všechny nutriční látky a musím říci, že to pro mě bylo něco naprosto zajímavého. Úplně mě dostala ta chuť, je to něco jiného než, když si uděláte klasickou kaši, tady si vychutnáte a cítíte ty mandle, chuť lnu, nádech lucumy a kokosového cukru ... je to taková přírodní chuť vůbec ne žádná chemie, jako jsme zvyklý z obchodů, není třeba ji nijak dále již upravovat a za 2 minutky máte snídani na stole- báječné. A navíc ještě to kakao v ní, skvěle to k sobě padlo ;-).


Produkt můžete zakoupit v e-shopu:http://www.zdravi-vitaminy-doplnky.cz/ za skvělou cenu ;-)

nebo přímo na adrese prodejny: Na Dolinách 41, Praha 4

odkaz přímo na produkt: http://www.zdravi-vitaminy-doplnky.cz/titulni-strana/superfoods/superfoods-smesi/iswari-superfood/snidanova-smes-neprazene-kakao-lucuma

 Na tomto e-shopu najdete neskutečně moc zajímavých a zdravých věcí- od superpotravin, přes arjuvédu, kosmetiku, vitaminy, mineraly, čaje, kávy, přírodní sladidla apod. až po zdravou kuchyni a koření. Výběr je obrovský, určitě si stránky e-shopu projeďte je sakra z čeho vybírat ;-).







Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.