pondělí 3. června 2013

Jak Robi připravovat + 3 recepty

V tomto článku se dozvíte jak si Robi nejlépe připravit, aby jste si na něm co nejvíce pochutnaly + recept na salát, guláš a boloňské špagety z Robi (uvidíte, že si lze zpestřit jídelníček, tak aby jste se nemuseli vzdát Vašich oblíbených jídel :-) )


* Plátky či nudličky před jakoukoliv úpravou je dobré předem ochutit a to ve vhodné směsi –např. bílé víno, vegeta natural nebo vegi vegi koření, sůl, chilli koření, citrónová štáva, pro přípravu asijských jídel-sójová omáčka a worchestrová omáčka. Necháme v lednici cca 1-2 hodiny proležet, můžeme nechat marinovat i přes noc. Při dochucování počítáme s tím, že polotovar je mírně solený. Pokud budete používat vegetu, tak bez glutamátu a chemických dochucovadel a nebo se ještě může použít koření Vegi Vegi, obsah soli sledujte i ve směsích koření.
* Při marinování doporučujeme použít bramborový nebo ještě lépe rýžový škrob.
* Když děláme sekanou, karbenátky, plněné papriky apod. Robi sekanou ochutíme jak jsme zvyklí, přidáme vejce, trochu strouhanky a potom dle potřeby zahustíme a spojíme hrubou moukou.
* Podáváme-li plátky Robi s omáčkami, rovněž vhodně před prohřátím dochutíme, např. česnekem, rajskou šťávou, koprem, vegetou atd. přidáme trochu oleje bramborového a rýžového škrobu a necháme Robi maso zaležet 1-2hodiny.
* Robi maso je již tepelně upravené takže do salátů, pomazánek atd. jen Robi maso dle potřeby nakrájíme a ochutíme, není třeba ho dále tepelně upravovat.
* Robi maso můžeme opékat, grilovat, vařit, dusit. Tepelná úprava masa by měla trvat cca 10min, není třeba ho déle vařit, hlavně pokud maso pečeme nebo grilujeme (aby se nevysušilo)…
* Nejvíce tuku ušetříte, když mouku do jíšky osmahnete na teflonové pánvi „na sucho“, cibulku osmahnete téměř bez tuku do zlatova, když ji mírně osolíte.
* Z Robi masa můžete připravit jídla stejná jako se připravují z masa např. výbornou sekanou nebo karbenátky, čínu, guláš, Robi maso v těstíčku nebo řízky, výborné je v těstovinovém salátu místo uzeniny… 


Salát Robi s jogurtem

300g Robi, hlávkové zelí, 1 větší kapie, 6 rajčat, 1 menší pórek, sůl, ocet, cukr, 2 feferonky, lžíce sójové omáčky, špetka vegety
Zelí na větší kostičky a mírně povaříme. Ve studené vodě vychladíme. Robi nakrájíme na jemné plátky. Ostatní zeleninu nakrájíme na proužky. Vše zlehka promícháme, ochutíme. Při podávání přeléváme jogurtem, který můžeme promíchat se strouhaným křenem nebo rajčatovým protlakem. 

Boloňské špagety – 4 porce

lžice panenského olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájené nadrobno, 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno, 50 g mrkve, nasekané nadrobno, 50 g řapíkatého celeru, nadrobno, 400g Robi sekané, 2dcl červeného vína, 400g krájených rajčat z konzervy, 100g rajčatového protlaku, sůl a čerstvě mletý pepř, svazek bazalky, otrhané listy
Na rozpálený olej nasypte cibuli a česnek a opékejte až zesklovatí. Přidejte mrkev a celer a orestujte cca 5 min. Zalijte vínem a zprudka přiveďte k varu. Přidejte Robi sekanou, rajčata, protlak, opepřete a osolte. Vmíchejte polovinu bazalky duste cca 10min. Vypněte, vmíchejte zbylou bazalku a příslušnou část podávejte s tagliatelle.


GULÁŠ Z ROBI MASA – 4 porce

3 větší cibule, 500g Robi nudliček, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2lžíce hladké mouky, olej, koření: 2 lžíce červené papriky, 2 lžíce majoránky, ½ lžičky drceného kmínu, mletý pepř, sůl
Nejdříve si naložíme Robi maso: 1 stroužek drceného česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce oleje, trochu červené papriky, sůl a pepř. Necháme cca 2 hodiny odležet.
V hrnci rozehřejme olej a necháme na ní upéct jemně nakrájenou cibuli do zlatohnědé barvy, přidáme červenou papriku, rychle promícháme, pak rajčatový protlak, česnek, osolíme a následně podlijeme vodou, přidáme kmín a pepř – povaříme cca 10 minut. Přidáme mouku smíchanou s trochou vody (někdo zahuštuje chlebem) Necháme dusit aspoň 1/2h až se voda trochu odpaří. Přidáme marinované nudličky podusíme ještě cca 10 min. Na závěr guláš dochutíme majoránkou. Promícháme a necháme odstát. Při servírování můžeme jemně posypat plátky cibule. Ke guláši jsou výborné bramboráčky, domací knedlík či čerstvé pečivo.






více informací na stránkách Robi:www.robi.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.