pátek 12. dubna 2013

Domácí slunečnicové máslo- RECEPT

Dnes jsem vyzkoušela udělat si vlastní slunečnicové máslo a na výsledek a postup se můžete podívat viz dále


Ingredience:
130 g slunečnicových semínek, špetka soli


Postup:
Slunečnicová semínka opražime na pánvi- pozor nespálit! Trvalo mi to cca 5 minut, stále jsem se semínky míchala. Poté je přesypeme do mixéru, přidáme špetku soli a mixujeme dohladka cca 10 minut.  Poté přendáme do sklenice a nyní už zbývá jen si ho vychutnávat. Ta vůně je báječná.
A co říci více vyjde asi pouze na 10- 15 Kč :-). Proč si tedy za pár korun neudělat takovou mňamku.



Lze ho udělat v mnoha variacích
přidat lze např.  třtinový cukr, sirup, kokosový cukr, kokos, kakao, carob, smícháme jej s jinými oříšky či semínky, lžičku cappucina či kávy, brusinek, rozinek či dalšího sušeného ovoce podle chuti
Fantazii se meze nekladou! 

DOBROU CHUŤ!!!

6 komentářů:

  1. Teda vypadá úžasně!
    Já už si na ta másla nějak netroufám, mám pocit, že 3 sklenice arašídového másla (ačkoliv kupovaného) mi doma nějak rychle zmizly, takže přemýšlím, zda se těch másel radši nevyvarovat, protože bych je žrala furt a furt a fuuuuurt! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám :-D hrozně rychle mizí :-D ale za tu dobrotu tu stojí ;-) a je to zdravé přeci :-D :-)

      Vymazat
  2. jak dlouho ho můžu skladovat?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říci jak dlouho přesně, ale myslím si, že v ledničce vydrží možná i nějaký ten měsíc ;-)

      Vymazat
  3. zrovna slunečnicová semínka tak moc nepoužívám, asi to vyzkouším, když mi doma leží :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.