úterý 19. února 2013

ZUMBA

Znáte Zumbu?

Chodíte na ní někam, nebo byli jste na ní někdy někde? :-)

Jaký je Váš názor na toto cvičení?

Zumba byla "vymyšlena" roku 1999 Kolumbijcem Beto Perezem, který do té doby vyučoval aerobik, ale protože si zapomněl svou kazetu, musel improvizovat...
Beto Perez pracoval jako instruktor aerobicu ve městě Cali. Jeho klienty byli většinou lidé z bohatší společnosti, a tak nemohl lekci zrušit a musel něco předvést, i když neměl proa aerobik vhodnou muziku
.
Pustil tedy kazetu z auta, na které byly rytmy salsy, merengue a podobně, řekl ostatním, že tuto hodinu připravoval již dlouhou dobu a začal zkoušet, co by se mohlo líbit. Zjistil, že tato hodina zaznamenala mnohem větší úspěch než ty předchozí. Lidem se to velmi líbilo, dokonce se i zpotili mnohem více než obvykle.
Začal tedy pravidelně pořádat kurzy tohoto nového tance. Měly úspěch, a tak se rozhodl, že s nimi zkusí prorazit do světa. Ze začátku se mu to příliš nedařilo. Poté prodal všechen svůj majetek a odcestoval do Ameriky, konkrétně na Floridu, kde se mu pomalu ale jistě začalo dařit. Tanec si zde nacházel stále více příznivců. Syn jedné jeho klientky byl podnikatel, který zrovna hledal příležitost pro nový business, a tak se s Perezem dohodl. Během krátké doby ještě přibrali dalšího investora a hned z toho byla parta obchodně schopných nadšenců.  Založili společnost Zumba Fitness LLC a dali se do opravdového podnikání.
Zpočátku prodávali DVD pomocí teleshoppingu, a když lidé začali mít zájem i o pravidelní lekce, začali Zumbu vyučovat i další lektory, aby se mohla rozšířit do celého světa.
V současné době se Zumba cvičí ve více než 110 zemích světa a má přes 100 000 licencovaných instruktorů.
 
Poměrně nový fitness vynález – Zumba - je kombinací kroků z aerobiku a latinskoamerických tanců. Díky Zumbě se můžete cítit se skvěle, aniž byste potřebovali nějaké zvláštní nástroje. Nicméně, určitě při tanci nechcete vypadat, jako byste právě vylezli z postele! Můžete si obléci některé velmi příjemné fitness oblečení, ve kterém budete vypadat opravdu pěkně, cítit se sexy a stále pohodlně. Zde najdete hlavní kritéria a rady, podle kterých si takové oblečení vybrat.
Existuje psychologická reakce na hezké oblečení. Díky němu se vám zvýší sebevědomí a také zlepší nálada. Přesto byste neměli zapomenout, že nejdůležitější je pohodlí. Právě při tanci to platí dokonce dvojnásob. Ujistěte se, že šaty nebudou bránit rychlým pohybům. Někteří lidé dokonce raději nosí něco volného. A mějte na paměti, že bez ohledu na to, co nosíte, oblečení musí absorbovat pot a nechat ho, aby se co nejrychleji vypařoval.

Není nutné utrácet velké částky za speciální Zumba oblečení, zvláště když najdete kvalitní a pohodlné oblečení i mezi klasickými kusy. Pěkné a pohodlné kalhoty jsou k dispozici v každém sportovním obchodě. Nezapomeňte si vzít kupříkladu šátek na vlasy, který může absorbovat pot a zabránit mu v tom, aby se vám dostal do očí.
Odrůd a stylů oblečení Zumba Fitness je mnoho. Většina z nich vám pomůže cítit se velmi sexy, díky čemuž zažijete ještě více taneční zábavy. Budete mít krásný pocit z tance, a to je opravdu něco. Přesto není potřeba utrácet horentní sumy za extra oblečení, protože to by bylo mrhání penězi. Nepřehánějte to s tím. A zapomeňte na doplňky, neboť jsou naprosto k ničemu. Ve skutečnosti je nutné odstranit šperky z vašich rukou, abyste se mohli volně hýbat.
Když přijde na textilie, měli byste hledat Zumba Fitness oblečení vyrobené z bavlny, Dri Fit a Supplex, poslední dvě absorbují pot a dají se dobře roztáhnout. Díky tomu jsou velmi pohodlné. Jejich převaha nad bavlnou pochází z faktu, že mnohem rychleji schnou. Díky tomu může vaše pleť být v suchu, takže si tanec více užijete.
Pokud jde o boty, ty bývají trochu odlišné od klasických bot, které se normálně nosí na outdoorové sportovní aktivity. Zumba taneční boty jsou tenisky bez tkaniček. Pokud jste měli tkaničky, mohli byste zakopnout a upadnout.


SUPER STRÁNKY, KDE NAJDETE I VIDEA S KROKY:
http://mojezumba.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.