pátek 8. února 2013

Můj metabolický typ

Velice mě zaujal článek Fitnessgirl o dietě podle metabolického typu, a proto jsem si zkusila vyplnit co mi to ukáže :-)

Jaký jsem metabolický typ?

Výsledky byly takovéto:

Jste bílkovinový typ
A co dál? Jezte vhodnou stravu – makroživiny (bílkoviny, sacharidy, tuky). Představte si svůj talíř a na něj naložte 70 % bílkovin a tuků a 30% sacharidů.
Pokud jste odpovídali poctivě, tak vám blahopřeji, protože od této doby nemusíte řešit žádnou dietu a přesto budete mít ideální váhu, spoustu energie a optimální zdraví!


 Jak jíst pokud jste proteinový typ?

 
Proteinové typy mohou jíst všechna masa včetně vnitřnosti, ryby a mořské živočichy, k dále pak zeleninu - mrkev, chřest, artyčoky, celer, květák, luštěniny, brambory a z ovoce avokádo, jablka, banány a hrušky. Mléko se doporučuje plnotučné, z obilovin lze jist všechny, stejně tak ořechy a semena. K masu si může proteinový typ dopřát smetanové, sójové i další omáčky. Jako zákusky jsou vhodné tvarohové jogurty, zmrzliny. K pití se kromě vody doporučuji ředěné ovocné a zeleninové šťávy.


Metabolický typ zaměřen na bílkoviny mají především muži, ale ani u žen není výjimkou. Pokud jsi proteinový typ, pak budeš trpět neustálým hladem, budeš mít v oblibě tučná a těžká jídla, u kterých nesmí chybět maso. Máš tendenci jíst několikrát za den a standardních pět porcí za den ti stačit nemusí. Mezi jídly pak nutně potřebuješ svačinky. Výhodou u tohoto typu je fakt, že se bílkoviny a tuky rychle přeměňují na energii. Nevýhodou je, že méně jídla v tomto případě způsobuje nervozitu, podrážděnost a poté vlčí hlad.


 

6 komentářů:

  1. Taky jsem si test zkoušela hned, jak jsem si článek u fitnessgirl přečetla. Mně vyšlo, že jsem smíšený typ - mými slovy "prostě sežeru cokoli, co vidím" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je podle mě to nejlepší co Ti mohlo vyjít :-D

      Vymazat
  2. a mimochodem fakt žeru to ověřování, že nejsem robot, při publikování komentáře :D Vždycky musím proklikat asi 8 obrázků, než najdu nějaký, který jsem schopná rozluštit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím :-D


      Já jsem se právě divila, že jsem proteinový typ, protože jak jsi psala ty, já také žeru co vidím a je mi jedno v jakém množství, ale ty následky potom, ty jsou zdrcující :-/ :-D

      Vymazat
  3. já jsem prý smíšený typ :D a něco na tom bude:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je máš hezké ;-) že to máš takové vyvážené ;-)

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.