středa 18. září 2013

Mladý ječmen/ Maqui- Vitalvibe- RECENZE

Mladý ječmen BIO - prášek - 200 gMaqui prášek - 125 gramů

MLADÝ JEČMEN

Ječmenná tráva je jednou z mála superpotravin pocházejících z Evropy. Mladé listy, které raší z ječmenných semínek se sklidí, usuší a zpracují na prášek procesem lyofylizace.

Prášek z ječmenné trávy je bohatým zdrojem chlorofylu. Bílkovinné složení ječmenné trávy se považuje za perfektní, protože obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin. Rovněž obsahuje mnoho vitamínů a více než 50 různých minerálů: 30x více vitamínu B1 a 11x více vápníku než kravské mléko, 7x více karotenu a 5x více železa než špenát, a 7x více vitamínu C než pomeranče. Prášek z ječmenné trávy také obsahuje vitamíny B2, B6, beta karoten, vitamín E a vitamín K.  Kromě všech uvedených vlastností rovněž obsahuje ß-glukan, polysacharidovou molekulu, která funguje jako antioxidant. 

Použití ječmenné trávy:

Smíchejte 1-2 polévkové lžíce denně s ovocnými nebo zeleninovými šťávami, smoothie, čerstvými zeleninovými polévkami, saláty.

Balení: 200/250 g

Hodnoty na 100g
Energie337 kcal
Tuky celkem3,4 g
Nasycené1,05 g
Nenasycené0 g
Cholesterol0 g
Sodík120 mg
Sacharidy celkem34,3 g
Vláknina26,5 g
Bílkoviny20,1 g
Cukr2,2 g

Složení:100 % BIO ječmenná tráva

Země původu: Čína

Mladý ječmen BIO - prášek - 250 gramů

MAQUI

Proč nemít stejnou sílu a vitalitu jako Indiáni z Chile díky ovoci, které má nejvyšší množství antioxidantů na světě?

Maqui prášek pochází pouze z divoce rostoucích borůvek a obsahuje 100 % celých Maqui borůvek, které byly usušeny mrazem tou nejšetrnější metodou, aby se uchovaly unikátní vlastnosti a výživové kvality této „superpotraviny“. Už jedna lžička tohoto přírodního prášku vás může dostat na cestu ke zdraví.

Borůvky Maqui jsou tradičně používány v chilské přírodní medicíně a obsahují vysoké množství přírodních antioxidantů z hlediska ORAC (kapacita absorbce volných radikálů). Mají i nejvyšší kombinaci antokyanů a polyfenolů ze všech známých super plodů nebo bobulý, včetně Acai, Amalaki, granátového jablka či Mangosteenu.

Maqui borůvky (vyslovuj "MAH-key") jsou malé, tmavě fialové až černé bobule rostoucí na stromech v regionu Patagonie v Chile a Argentině. Traduje se, že právě díky těmto borůvkám se ubránili všem dobyvatelům včetně Inků. Teprve v dnešní době je borůvka známa i na západě jako vynikající zdroj antioxidantů


Maqui plody obsahují vysoké množství antioxidantů, včetně anthocyanů (delfinidin, malvidin, petunidin, cumarins), triterpenů, flavonoidů a cyanidinů. Jsou také dobrým zdrojem vitaminu C a draslíku.

Výrobek obsahuje ten nejčistší a nejúčinnější Maqui prášek na trhu, který nepřetržitě pomáhá v boji s volnými radikály. Testy prokázaly vysokou účinnost a antioxidační aktivitu proti pěti nejnebezpečnějším volným radikálům: ORAC (peroxyl), HORAC (hydroxyl), NORAC (peroxynitrit), SOAC (singletový kyslík) a SORAC (superoxid) a ve všech ukazatelích dokonce překročil antioxidační účinnost ovoce Acai.

Podle nedávné studie má velké množství anthocyaninů v Maqui příznivé účinky na anti-aterogenní aktivity (proti tvorbě cholesterolových plátů), na potlačení aktivity viru HIV a na podporu zdravého zraku.

Složení: 100% čistý lyofilizovaný prášek borůvek Maqui

Balení: 125 g

Nutriční hodnoty na 1 dávku - 6 g
Kalorie
26
Tuky celkem
1g
Nasycené tuky
0g
Transmastné tuky
0g
Cholesterol
0mg
Sodík
1mg
Draslík
52mg
Karbohydráty celkem
5g
Vláknina
3g
Cukry
1g
Bílkoviny
0g
Vitamin A
1%
Vitamin C
1%
Vápník
2%
Železo
2%
Měď
1 %

Doporučené dávkování:

Přidávejte 1/2 čajovou lžičku (2 g) prášku Maqui do snídaňových koktejlů, ovocných šťáv, energetických tyčinek, cereálií a do dalších potravin.
Skladování: Skladujte v chladu a při nízké vlhkosti vzduchu (<55 %) v dobře uzavřeném obalu a chraňte před silným světlem.

Maqui prášek má sladkou a velice koncentrovanou chuť připomínající zralé borůvky.

Výsledky výzkumu účinnosti a složení Maqui - anglicky: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16454470

více informací:http://www.vitalvibe.eu/cs/uvod

Mé hodnocení:

Mladý ječmen jsem si oblíbila, jako jednu z nejvíce superfoods. Chutná mi do dezertů (kde jeho zelená barva lahodí především oku) i jako nápoj v kombinaci s ovocem a třeba dalším ze superfoods :-). Naproti tomu maqui-  ne že by mi nechutnala, to ne, avšak před ní bych raději dala přednost právě mladému ječmenu, který má podle mě výraznější chuť. Maqui sice chutná po borůvkách, ale přijde mi, že její chuť není až tak intenzivní, jako je tomu u mladého ječmene. Samozřejmě, že to ale každý může posuzovat jinak, přeci jen lidské chutě se liší ;-).

Pokud by jste rádi ochutnali maqui, tak ji doporučuji zakombinovat do ranních kašiček, tam její chuť vynikne podle mě nejlépe :-). Mladý ječmen je výborný samotný, či v kombinaci s ovocem (chutnal mi třeba s citrusovými plody).






Raw kuličky s mladým ječmenem a kokosem


Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.