pátek 20. září 2013

Kustovnice čínská (goji)- Superpotravina.cz- RECENZE


Informace z e-shopu superpotravina.cz:Sušené plody kustovnice čínské - goji, bez dalších konzervačních látek - výjimečná čistota. Nejlevnější v ČR!!Nejhodnotnější ovoce planety. Vitamínová bomba v té nejstravitelnější přírodní podobě. Nekupujte chemické vitaminové tablety..První pozitivní účinky lze pozorovat již po 2 - 3 dnech užívání. Do 14 dní pravidelného užívání dochází u 80% uživatelů k alkalizaci a vyčištění krve
Obsahové látky: 18 druhů aminokyselin. Bobule obsahují až 21 stopových minerálů (např. zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen a fosfor). Je bohatým zdrojem karotenoidů včetně beta-karotenu (více beta-karotenu než má mrkev). Bobule obsahují 500krát více vitaminu C na váhu než pomeranče a ty jsou na druhé místě. Bobule kustovnice také obsahují vitaminy B1, B2, B6 a vitamin E. Zralé plody obsahují asi 11 mg železa na 100gramů, beta-sisterol, kyselinu linolovou (mastná kyselina), seskviterpenoidy (cyperon, solavetivon), tetraterpenoidy (zeaxanthin, physalin) a betain (0,1 %). Bobule Goji obsahují polysacharidy, které upevňují imunitní systém. Jeden polysacharid nalezený v tomto plodě byl deklarován jako silný sekretový stimulant (jedná se o látku, která podporuje sekreci lidského růstového hormonu v podvěsku mozkovém).Pozor nenaleťte na levné,supermarketové kustovnice! Většinou se jedná o nestandardní malé plody nasáklé vzdušnou vlhkostí. V domění, že ušetříte nakoupíte mnohem menší množství mizerné kvality. Dobře balené plody jsou velké, suché a pevné, 6ks tvoří jeden gram.
Kvalitní goji má být velmi suchá. Suché pevné plody jsou známky čerstvosti. Kustovnice je velmi hydrofilní (na vzduchu nasává vlhkost), tím pádem starší goji nebo nesprávně skladovaná kustovnice je měkká a vláčná. Pokud Vám měkká kustovnice více chutná, je vhodné nechat omezené množství jeden den v misce na stole. Vlhkost takto kustovnice natáhne sama. Nekupujte měkké kustovnice, platíte za vodu v nich, nikoliv za plody.Tradiční užití: plnou hrst rozdělíme do 3 dávek - u dítěte dle velikosti dlaně - jeho hrst - univerzální dávkování pro všechny členy rodiny.

Informace z obalu:



Zdroj informací:http://www.superpotravina.cz/superpotravina/eshop/0/3/5/492-Kustovnice-cinska-Goji-100g


Odkaz na e-shop, kde můžete sehnat opravdu obrovské množství zajímavých a zdravých potravin: http://www.superpotravina.cz/


Cena: 37 Kč/100 g

Mé hodnocení:Ve svém životě už jsem kustovnici čínskou měla párkrát tu čest si zakoupit a pochutnávat si na ní. Avšak vždycky jsem měla nějakou obyčejnou ze supermarketů, na kvalitu jsem moc nekoukala (říkala jsem si, že v tom asi nemůže být žádný rozdíl...měla jsem kustovnici třeba z Globusu, Alberta apod.). Za sebe mohu říct, že jsem dělala velikou chybu, zjistila jsem, že kvalitní kustovnice chutná přeci jen trošku jinak. Chuť této kustovnice je oproti těm z klasickým ze supermarketů intenzivnější a výraznější, konzistenčně není tak strašně tvrdá (někdy až nerozkousatelná, jako už se mi několikrát stalo). Jednotlivé plody nejsou tak lepivé. A cena? No skvělá, za tu kvalitu nejlepší pouze 37 Kč za 100 g!!!Vychutnávám si ji nejčastěji v müsli, na kaších, v jogurtech, lívancích či palačinkách, dokonce jsem ji zkoušela i na knackebrotech a to byla teprve zajímavá kombinace, velice mi chutná v kombinaci s oříšky nebo si na ní pochutnávám jen tak, když mám na něco chuť, protože vím, že když si dopřávám kustovnici, tak zároveň zásobuji spoustou živin své tělo :-).






Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.