neděle 15. září 2013

7 Raw mini čokoládek BIO- Lifefood- RECENZE- Novinka !!!


Raw food velice prospívá našemu zdraví... ale co takhle raw čokoládky? Už jste o nich slyšeli? Nevěříte, že dokonce i čokoláda může být zdravá? Tak se o tom společně přesvěčíme!




1) Mini čokoládka s chilli

 

Složení:

raw kakaové máslo BIO, raw kakaový prášek BIO, sirup z agáve BIO, chili mleté BIO ( 0,5% ), ( obsah kakaové sušiny minimálně 85% )

Vybrali jsme nejexotičtější plody matičky Země. Přidali nepražené syrové kakao. Osladili přírodními sladidly. Přivoňte. Zakousněte se. Omdlete rozkoší – a nebo raději ne. Musíte ochutnat všech sedm nových ultimátních Lifefood čokoládek! Revoluce na čokoládovém trhu pokračuje! Jak je naším dobrým zvykem, ingredience jsou zpracovány při teplotách do 42 stupňů. Zachovávají si všechny vitamíny, minerály, enzymy a stopové prvky, přesně tak, jak nám je nadělila moudrá příroda. Syrová podoba navíc umožňuje optimální vstřebávání organismem. Lifefood čokoládky neobsahují konzervanty, ztužené tuky ani jiné chemické dryáky. Rozprouděte cévy, nastartujte mozek, nakopněte imunitu. Tato MINI čokoládka obsahuje skutečné velikány v oblasti super zdravých potravin, tzv. superfoods. Vivat la čoko revolución!


Nutriční hodnoty ve 100g

Energie 2379kJ/570Kcal
bílkoviny 8g
tuky 53g z toho nasycené 27g
sacharidy 18g z toho cukry 13g
sodík 23mg


2) Mini čokoládka se solí s spirulinou

 

Složení:

raw kakaové máslo BIO, raw kakaový prášek BIO, sirup z agáve BIO, spirulina prášek BIO ( 1,5% ), himalájská sůl růžová BIO ( 0,25% ), vanilka mletá BIO, ( obsah kakaové sušiny nejméně 75% )


Nutriční hodnoty ve 100g

Energie 2294kJ/550Kcal
bílkoviny 9g
tuky 49g z toho nasycené 25g
sacharidy 21g z toho cukry 16g
sodík 222mg

3) Mini čokoládka s carobem a lucumou

 

Složení:

raw kakaové máslo BIO, raw karobový prášek BIO (35%), datle BIO, panenský kokosový olej BIO, lucuma prášek BIO ( 3%), mandlové máslo BIO, vanilka mletá BIO, ( obsah kakaové sušiny nejméně 42%)



Nutriční hodnoty ve 100g

Energie 2319kJ/556Kcal
bílkoviny 3g
tuky 48g z toho nasycené 25g
sacharidy 28g z toho cukry 27g
sodík 14mg

 4) Mini čokoládka s citronem a baobabem

 

Složení:

raw kakaové máslo BIO, datle BIO, mandle BIO, kešu ořechy mleté BIO, mesquite prášek BIO, lucuma prášek BIO, baobab prášek BIO, esenciální citronový olej BIO, ( 1% ), vanilka mletá BIO ( obsah kakaové sušiny nejméně 45% )




Nutriční hodnoty ve 100g

Energie 2595kJ/622Kcal
bílkoviny 5g
tuky 54g z toho nasycené 24g
sacharidy 22g z toho cukry 17g
sodík 6mg

5) Mini čokoládka 95 % kakao se skořicí

 

Složení:

raw kakaové máslo BOI, raw kakaový prášek BIO, nepražené kakaové boby BIO, datle BIO, skořice mletá BIO ( 2% ), ( obsah kakaové sušiny nejméně 95% )


Nutriční hodnoty ve 100g

Energie 2409kJ/578Kcal
bílkoviny 10g
tuky 57g z toho nasycené 29g
sacharidy 11g z toho cukry 4g
sodík 20mg

6) Mini čokoládka se zelenou kávou a guaranou

 

Složení:

raw kakaové máslo BIO, sirup z agáve BIO, raw kakaový prášek BIO, nepražené kakaové boby BIO, nepražená zelená káva BIO ( 4%), guarana mletá prášk ( 4%), penenský kakaový prášek, maca prášek, vanilka mletá ( obsah kakaové sušiny nejméně 65%)

Nutriční hodnoty ve 100g

Energie 2329kJ/559Kcal
bílkoviny 7g
tuky 50g z toho nasycené 26g
sacharidy 23g z toho cukry 16g
sodík 13mg

7) Mini čokoládka s malinou

 

Složení:

raw kakaové máslo BIO, sirup z agáve BIO, raw kakaový prášek BIO, mrazem sušený malinový prášek ( 10% ), panenský kokosový olej BIO, ( obsah kakaové sušiny nejméně 63% )


Nutriční hodnoty ve 100g

Energie 2486kJ/596Kcal
bílkoviny 4g
tuky 52g z toho nasycené 28g
sacharidy 23g z toho cukry 20g
sodík 9mg



Mé hodnocení:

Těžko Vám mohu říci, která z čokoládek je nejlepší, byly skvělé prostě všechny, samozřejmě, že se vždy nějaký favorit ale najde (a ne jeden)! Každá je zajímavá svou chutí :-). Když to vezmeme od začátku, tak varianta s chilli je opravdu zajímavá, chilli jen tak zlehka štiplá na jazyku, ale velice příjemně :-), pro mě velice zajímavá chuť, jelikož pikantní jídla a potraviny jako takové mám ráda :-). Mini čokoládka se solí a spirulinou mě naprosto ohromila. No koho by napadlo dát mořskou řasu do čokoládky? A výsledek? Naprosto dokonalý a lahodný! Byla jsem opravdu překvapená a hned jsem čokoládku zařadila do svých nejoblíbenějších čokolád co jsem zatím ochutnala :-). Dále jsem ochutnala čokoládky s příchutěmi carob/lucuma a citron/baobab- nevím čím to, ale tyto čokoládky mi chutí přišly docela podobné, ale také vynikající! Citron/baobab byla velice osvěžující a navíc byla světlá :-). Další variantou byla 95 % se skořicí, zde se vyjímala opravdu hořká čokoládová (nebo už spíše kakaová) chuť a skořice byla také skvěle cítit, pro milovníky opravdu kvalitních hořkých čokolád jednoznačný favorit :-). A máme tu 2 poslední příchutě zelená káva/guarana a malina- mohu Vám říci, že tyto 2 příchutě mě naprosto nadchly! Ne že by mě ty předchozí nenadchly, to vůbec ne, ale tyto 2 spolu s příchutí mořská sůl/spirulina jsou mému srdci asi nejblíže. Navíc, kdo by odolal čokoládě vonící po malinách? No řekněte ;-)! Všechny čokoládky jsou navíc RAW čili nejsou upravované nad 42 °C, tudíž jsou v nich všechny živiny zachovány :-). Mohu Vám zaručit či Vás upozornit, že jakmile čokoládku otevřete, ucítíte tu vůni a poté, až se Vám bude rozplývat na jazyku, nebudete chtít žádnou jinou, ať už si vyberete jakoukoliv příchuť, nemůžete sáhnout vedle! :-) Když mlsat, tak zdravě :-). Praktická balení po 15 g můžete mít kdykoli a kdekoli po ruce :-).

Všechny čokoládky po rozbalení nááááááádherě voněly! Za mě všechny palce nahoru! Jsou skvělé a navíc zdravé! :-) Však sami vyzkoušejte :-).

K dostání ve zdravých výživách či zde:http://eshop.lifefood.cz/index.php?main_page=index&cPath=4&zenid=2b9788a9704b608647b38299a3d1478a

Zde naleznete více informací i o dalších výrobcích skvělé firmy Lifefood:http://eshop.lifefood.cz/

Cena: kolem 30 Kč/1 ks

Mix Lifefood mini čokoládek na jáhlové kaši s medem a mandlemi :-)

A jakpak jste na tom Vy? Už jste nové mini čokoládky ochutnali? Jaká je ta Vaše nej  <3? 

2 komentáře:

  1. Všechny vypadají hrozně hezky :))) Příště po ní ve zdravé výživě sáhnu bez zaváhání :))

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.