neděle 9. června 2013

Zelené potraviny- BIO spirulina prášek- Vitalvibe- RECENZE

Spirulina BIO - prášek - 125 gramů




BIO spirulina prášek obsahuje průměrně 65 procent bílkovin a širokou škálu vitamínů, minerálů a (fyto)živin.


Spirulina je jednobuněčná kyanobakterie a jedna z prvních forem života, která přibližně před 3,6 miliony lety začala vypouštět kyslík, čímž pomalu vytvářela dnešní atmosféru. V přírodním stavu ji můžeme nalézt ve skládkové půdě, močálech, sladkovodních i slaných stojatých vodách, ale nejlépe roste v teplých tropických mořích. Suší se na kamenech na březích jezer. V minulosti, dlouho předtím, než byla kultivována, představovala potravinový zdroj pro kultury v Mexiku a Africe. V dnešní době se pěstuje ve velkých sladkovodních rybnících, pak se suší za nízkých teplot a mechanicky zpracovává na prášek. Tablety se vyrábí vysokým tlakem bez přídavků dalších látek.

Bílkoviny představují 55-72% spiruliny. Mezi nimi vyniká svým množstvím aminokyselina arginin. Spirulina je tak výborná pro atlety jako zdroj bílkovin a pro dodatečnou regeneraci. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín E a beta karoten, draslík, vápník, železo a zinek. Mezi esenciálními mastnými kyselinami převažuje gama-linoleová kyselina a jedná se o silný antioxidant. Zelená barva spiruliny je výsledkem pigmentu chlorofylu a fykokyaninu.

Použití spiruliny:

Smíchejte 1-3 čajové lžičky denně s ovocnými nebo zeleninovými šťávami, smoothie, čerstvými zeleninovými polévkami, saláty.

Složení:

100 % BIO spirulina prášek

Původ: Čína

Nutriční hodnoty na 100 g
Kalorie
326kcal
Bílkoviny
65.20g
Tuky celkem
5,9g
Cukry
12g
Vláknina
2.5g
Betakaroten
165mg
Chlorofyl
1210mg
Fykocianin
12700mg
Kyselina linolenová
940mg
Vápník
270mg
Železo
82.7mg
Zinek
3.3mg
Draslík
1040mg
Vitamin B1
4.4mg
Vitamin B2
6.9mg
Vitamin B3
5.9mg
Vitamin B6
18.4mg
Vitamin B12
0.16mg
Vitamin E
13 mg

odkaz přímo na produkt:

http://www.vitalvibe.eu/cs/zelene-potraviny/165-spirulina-bio-prasek.html

Mé hodnocení:

Strašně dlouho mě lákalo ochutnat zelené potraviny, jako je zelený ječmen, pšenice, spirulina a chlorella. Spiruliny jsem se musím přiznat docela dost bála. Říkala jsem si mořská řasa, to mi nemůže přeci chutnat, to bude mít jistě chuť jako ryba, ale byla jsem příjemně překvapená. Samozřejmě když si jí dáte jen tak na lžičku, tak to asi to pravé ořechové nebude a ne každému tak bude chutnat, to chápu mě také takto podávaná nelahodila ;-). Ale smootie či snídaňová kaše se spirulinou byl pro mě požitek! Byla to jak pastva pro oči, tak i pro mé chuťové pohárky. Chuť výjimečně zajímavá, a ještě když člověk ví, že tím jídlem i prospívá svému zdraví, protože spirulina je doslova "nabouchaná" vitaminy a minerálními látkami a dokonce také velkým množstvím bílkovin a nízkým množstvím cukrů (je to vlastně něco jako když si koupíme protein ;-) ). Hrozně se mi líbilo, že si lze takto obvzláštnit stravu a také jídlo, velice ji doporučuji v kombinaci s ořechy či s mladým ječmenem, to je lahoda ;-).


Já ji využila třeba do tého kašičky:




Doporučuji také vyzkoušet dezert se SPIRULINOU pod číslem 3 zde:http://www.vitalvibe.eu/cs/content/27-dezerty

více informací o VITALVIBE zde:http://www.vitalvibe.eu/cs/uvod


Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.