sobota 15. června 2013

Snídaňová směs s obsahem superfoods- maca, moruše, jahody- RECENZE



Informace o výrobku:


Snídaňové směsi od Iswari jsou unikátní tím, že jsou živou stravou („raw“) - jejich ingredience nebyly nikdy zpracovány při vyšší teplotě než 42 st. C. Zachovávají si tak plnohodnotné nutriční složení jako původní plodiny. Kromě toho obsahují superpotraviny (superfoods), což jsou potraviny s mimořádnými nutričními kvalitami. Směsi od Iswari jsou mírně doslazeny kokosovým cukrem. To je chuťově velmi lahodné nerafinované sladidlo s karamelovým nádechem a nízkým glykemickým indexem (GI = 35), obsahující vysoké množství minerálů.

Směs obsahuje vysoký podíl pomalu stravitelných sacharidů a dodá tak energii na dlouhou dobu, aniž by nadměrně zatěžovala tělo nezdravými cukry (glykemický index cca 40). Díky jedinečné receptuře je směs nejen opravdu zdravá, ale i velmi chutná.

POUŽITÍ4 velké polévkové lžíce zalijte teplým (do 42 st. C) rostlinným či běžným mlékem anebo vodou. Zamíchejte a čekejte 2 min. Přidejte plátky čerstvého ovoce (banán, jahody, jablko, apod.). Lze dosladit sirupem z agáve či kokosovým cukrem. Směs lze přisypat do jiné, např. cereální kaše a zvýšit tak její nutriční hodnotu, přidat do jogurtu, apod.

SLOŽENÍ: pohanková krupice, zlatý len mletý, mandlová mouka, maca, moruše, jahody (sušené mrazem), kokosový cukr

Pohanka:
Obsahuje vysoké množství pomalu vstřebatelných sacharidů a dále bílkoviny s komplexnějším složením než obiloviny. Kyselina citrónová, jablečná a šťavelová napomáhá trávení. Pohanka je rovněž bohatá na v. sk. B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník, ad.).

Zlatý len:
Lněné semínko je bohatým a oblíbeným zdrojem nenasycených mastných kyselin Ω 3. Len rovněž obsahuje mnoho vlákniny.

Mandlová mouka:
Jemně rozemleté mandle. Snižují kyselost organismu, obsahují antioxidanty, bílkoviny, vlákninu, minerály (vápník, hořčík, draslík, zinek, ad.), v. E, v. sk. B (biotin, riboflavin, niacin), kys. listovou.

Maca:
Po tisíce let Inkové užívali kořen maca jako zdroj výživy a prostředek na zvýšení sexuálního zdraví, potence a životní síly. Dle legend ho konzumovali bojovníci Inků před bitvami, aby měli sílu vyrovnat se s psychicky náročnou situací v boji a měli zakázáno maku pojídat po bitvě, aby nadměrně neobtěžovali ženy na dobytých územích. Tento kořen roste až do nadmořské výšky 4 000 m v peruánských Andách.

Moruše:Sladké bobulovité ovoce s vysokým obsahem vit. C, železa, vápníku a bílkovin. Díky mnoha pozitivním účinkům na zdraví se řadí mezi superfoods.

Jahody:
Sušené jahody v prášku v lyofilizované formě (sušené mrazem) si zachovávají mimořádně plnou chuť čerstvých jahod a maximum původních nutričních hodnot čerstvého ovoce. Lyofilizace je nejkvalitnější způsob konzervace (původně vyvinutý pro armádu za účelem konzervace vakcín v klimaticky nestálém prostředí). Lyofilizované ovoce je lehké, velmi křehké a má přirozené intenzivní aroma a chuť.

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 371 kcal/1553 kJ
Proteiny 12,60 g
Tuky 13,80 g
Sacharidy 56,50 g
Vláknina 11,80 g

Odkaz přímo na výrobek:http://www.bio-racio.cz/iswari-snidanova-smes-maca-moruse-jahoda-360-g.html

Mé zhodnocení:

Tak tato raw kašička mi chutnala asi úplně ze všech, co jsem kdy ochutnala nejvíce :-). Opravdu obsahuje velké množství moruší (chutí mi připomínají rozinky), dále také lyofilizovaných jahod, které jsou jemně namleté. Výrazná a zajímavá je také chuť macy, která dává kaši šmrnc :-). Kvalita je nesrovnatelná s ostatními kašemi, které si lze normálně v obchodě zakoupit. Kaše obsahuje spoustu kvalitních a výživných ingrediencí. Výrobek zaručuje, že všechny suroviny nebyly zpracované při teplotě vyšší než 42 °C, tudíž se všechny vitaminy, minerální látky apod. zachovají :-), proto je také neutné dodržet správný postup přípravy a nezalévat ji vodou/mlékem teplejší než 42 °C. Měla jsem ji ve 2 kombinacích- se sójovým mlékem a s vodou. S mlékem mi chutnala asi více, byla taková lahodnější, jemnější. Výhodná je také její rychlá příprava- stačí jen zalít vlažným mlékem/vodou, zamíchat, obložit ovocem a servírovat :-). Energetická hodnota je skvělá- vhodná je určitě do redukčních diet. Obsahuje také velké množství vlákniny, které má valná většina z nás ve stravě stále nedostatek. Hodí se jako vydatná svačinka, snídaně či když Vás honí mlsná :-).


 V e-shopu BIO- RACIO můžete zakoupit i další superfoods za velice příznivé ceny:http://www.bio-racio.cz/potraviny/superfoods.html?SID=2dk61fai0h8s83gjn398dsko43

 

E-shop nabízí spoustu dalších zajímavých výrobků např. sladidla, čaje, obiloviny, vlákninu, sušenky, oplatky, probiotika, doplňky stravy, koření (třeba také koření s názvem Fit body, SEXYKoření a další) různé druhy kosmetiky apod. prohlížet můžete zde: http://www.bio-racio.cz/

Komunikace s e-shopem je velice příjemná, dodání je bez problémů a opravdu rychlé. Mohu jen doporučit.

 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.