sobota 7. září 2013

ŠMAKOUN s hlívou ústřičnou- Adler- RECENZE + recept na využití



Informace od výrobce:

Šmakoun s hlívou ústřičnou, podobně jako šmakoun s přírodním aroma, je vyroben z vaječného bílku a jako takový má velice příznivé výživové a energetické vlastnosti. Hlíva je přidávána v malých kouscích, což zajišťuje výraznější chuť. 

Složení: Šmakoun s hlívou ústřičnou obsahuje vaječný bílek, vodu, hlívu ústřičnou 12%, koření. Výživové a energetické hodnoty jsou uvedeny níže.

Použití: Šmakoun s hlívou ústřičnou je určen především milovníkům hub a houbové chuti, kteří chtějí zdravěji jíst. Výrobek najde uplatnění v různých salátech, lze jej použít při přípravě rizota nebo zapékat s těstovinami. Jistě oceníte odlehčení karbanátků náhradou části mletého masa právě houbovým šmakounem.


Energetická hodnota na 100 g:317 KJ, 14 g bílkovin, 2 g sacharidů, 0,4 g tuku

Balení: 200 g 

Cena: kolem 60 Kč 

 

Další  informace – Co byste měli vědět o hlívě ústřičné

Léčivým účinkům vděčí hlíva ústřičná látkám – tzv. beta – 1,3 – D glukanům, které mají schopnost aktivovat buňky zajišťující vlastní přirozenou imunitu organizmu. Dále hlíva obsahuje celé spektrum vitamínů, proteinů, sterolů, některé mastné kyseliny a stopové prvky – bór, chrom, měď, železo, selen a zinek. Mimo těchto cenných látek obsahuje hlíva ústřičná také vlákninu, díky které se z těla uvolňují usazené škodlivé reziduální látky. 

Komu může pomoci:  Zcela jistě kardiakům, protože příznivě ovlivňuje krevní tlak a pomáhá upravovat hladinu cholesterolu v krvi. Diabetikům pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi. Alergikům a astmatikům. Všem, kdo trpí různými záněty, kloubovými a kožními onemocněními. Pouze náhodou až z léků, které se již ve světě objevují, bylo zjištěno, že hlíva odstraňuje i bradavice virového původu a léčí ekzémy. Napomáhá zlepšovat metabolizmus a regenerovat vnitřní orgány. Jestli pociťujete příznaky stárnutí, i vy vyzkoušejte hlívu, protože právě zvýšenou regenerací buněk ve své podstatě zpomaluje stárnutí.


Mé hodnocení:

Co se týče tohoto výrobku, tak mě moc chutnal, jsem unešená jeho sytícími vlastnostmi a energetickou hodnotou. Hlívový šmakounek vůbec není nijak mastný, má tužší konzistenci, dá se krásně nakrájet třeba na kostičky, nebo se dá nastrouhat jako sýr, dá se použít jakkoliv, není ani nijak překořeněný, jen tak lehce vynikne jeho chuť (můžete si jej dokořenit podle svého), není ani přesolený, nic podobného. Je lehký v praktickém balení, opravdu skvěle zasytí, lze jej použít třeba i na zapékání míso sýru a tím v pokrmu značně snížit energetickou hodnotu :-). Houby v tomto výrobku jsem nijak zvlášť necítila, má takovou neutrální chuť, takže pokud se jej bojíte zakoupit právě kvůli houbové chuti, tak se nebojte, není to s ní nijak přehnané, není skoro znát ;-). Za sebe bych jej určitě doporučila, je vhodný jak pro zdravý životní styl, tak především díky své skvělé energetické hodnotě do diet :-) Můžete jej upravit vařením, opečením, k přímé spotřebě, prostě záleží jen na Vás a na Vaší chuti :-). Výborně se hodí třeba takék přípravě omelet, např. jako lehká večeře, tak jsem jej již několikrát využila i já.



více informací:http://www.smacker.cz/produkty/smakoun-smacker-platky-ochucene/smakoun-smacker-s-hlivou-ustricnou/

Zakoupit jej můžete v Bille, Tescu, zdravých výživách, některých prodejnách Albert a také na internetových stránkách:http://www.potravinydomu.cz/

Moje šmakounkova omeleta:



Nastrouháme hlívového šmakouna 100 g, přidáme 3 vejce, 3 lžíce celozrnné mouky, můžeme ještě přikořenit dle chuti. Vše smícháme a opékáme nasucho na teflonové pánvi. Podáváme se zeleninou, můžeme přidat sýr, šunku apod.

Dobrou chuť.

4 komentáře:

  1. Vyzerá to zaujímavo, ešte som nič podobné neskúšal.

    OdpovědětVymazat
  2. Šmakouna mám moc ráda a s příchutí hlívy ústřičné jsem ho ještě nikdy nejedla a ani neviděla. Mohu se zeptat, kde se dá sehnat?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jej mám z Tesca, viděla jsem jej i ve zdravých výživách :-)
      zde přehled kde se dá výrobek sehnat:
      http://www.smacker.cz/kde-nas-koupit/

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.