čtvrtek 6. června 2013

Guareta Morning Start jogurtový krém cookies s jablečnými kousky- Dr. Staněk- RECENZE


Informace od výrobce:



Oblíbená sušenková chuť v jogurtovém krému. Výborná snídaně!
Výživově kompletní nízkokalorický jogurtový krém s jablečnými kousky pro náhradu jednoho či více hlavních jídel během dne.
Obsahuje také vitamíny, minerální látky a stopové prvky.
Je oblíbený zejména ke snídani. Rychlá příprava s nízkotučným mlékem za studena!


Složení:

Sušené odtučněné mléko, mléčná bílkovina, sušené jablečné kostičky, zahušťovadla ( acetylovaný škrob, karagenan), hydrogenovaný slunečnicový olej, esenciální mastné kyseliny, glukóza, inulin, koncentrát minerálních látek, glukózový sirup, aroma, stabilizátory ( sójový lecitin, estery kyseliny mléčné), skořicový prášek, vitamínový koncentrát, sladidla ( aspartam, acesulfam K).
Obsahuje zdroj fenylalaninu. 

Účel použití:
Pro regulaci hmotnosti jako náhrada jednoho či více hlavních jídel v rámci celodenní stravy.

Doporučené dávkování:
1 - 4 sáčky denně, pokud lékař nedoporučí jinak. Ostatní jídla nutno přizpůsobit dietnímu programu, který by měl obsahovat dvě hlavní nízkoenergetická jídla s důrazem na příjem nízkotučných mléčných a masných výrobků, zeleniny a ovoce, přílohy v adekvátním množství (rýže, brambory, nízkovaječné těstoviny) a mlýnskopekárenské výrobky s vyšším obsahem vlákniny.
1 - 2 sáčky denně po dobu úpravy tělesné hmotnosti nebo jako doplněk stravy při realimentaci, zvýšené tělesné aktivitě, v rekonvalescenci a při sportování.
1 sáček denně lze doporučit při dlouhodobém dodržování nízkoenergetické diety o energetickém obsahu 5-6MJ.

Obecná doporučení:
  • Při redukční dietě doporučujeme vypít denně 1,5 - 2,0 l tekutin ve formě vody, neslazené minerálky nebo sodovky. Příjem tekutin je možno částečně nahradit čajem a kávou, pokud je snášíte a nezakázal vám je lékař.
  • Nedílnou součástí redukčního režimu je přiměřené zvýšení pohybové aktivity. Je možno doporučit chůzi, jízdu na kole a plavání ve vyhřátém bazénu.
  • Není určeno osobám mladším 18 let.
Informace pro alergiky:
Obsahuje gluten, sóju a laktózu.

Upozornění:
Výrobek není vhodný pro děti a dospívající, pro těhotné a kojící ženy, pro osoby se závažnějším onemocněním srdce (krátké období po infarktu, poruchy srdečního rytmu), ledvin a jater, pro osoby s vředovou chorobou, pro diabetiky I. typu a osoby, které v posledním půl roce prodělaly mozkovou cévní příhodu.
Dietu nepodávat nemocným s intolerancí laktózy a s alergií na součásti mléka a osobám s poruchami příjmu a využití potravin.
Pacienti léčení perorálními antidiabetiky, diuretiky a antihypertenzívy:
u otylých diabetiků léčených pouze dietou nebo prášky (antidiabetiky) je podání přísné nízkoenergetické diety plně indikováno. Obvykle bývá nutné po poradě s lékařem snížit dávku antidiabetik, diuretik (léků na odvodnění) a léků snižující krevní tlak. 

Způsob přípravy:
Obsah sáčku pečlivě roztřepejte v šejkru s200ml vody, nalijte do připravené misky a nechte 5 minut stát.


Informace z obalu:




Vitamíny:


Jednotka V 1 porci % DDD * Ve 100g % DDD *
Vitamin C mg 19,0 24 35,0 44
Niacin mg NE 5,90 37 11,0 69
Vitamin E mg TE 3,20 27 5,90 49
Kys. pantothenová mg 1,80 30 3,30 55
Vitamin B6 mg 0,59 42 1,1 79
Riboflavin mg 0,54 39 1,0 71
Thiamin mg 0,42 38 0,78 71
Vitamin A µg RE 259,0 32 480,0 60
Kys. listová µg 64,0 32 119,0 60
Biotin µg 45,0 90 83,0 166
Vitamin D µg 1,60 32 3,0 60
Vitamin B12 µg 0,49 20 0,9 36


Mé hodnocení:

Výrobek mě zaujal nejen svým obalem, ale především také příchutí. Sušenky cookies mám moc ráda, tak jsem byla velice zvědavá, jak bude výrobek chutnat. Chuť byla strašně zajímavá, úplně mě vrátila do dětských let, kdy jsem si dopřávala nějaké cukrovinky :-). Výrobek není přeslazený, opravdu v něm byly kousky jablek, nepřipadá mi nijak umělý a co mě dost překvapilo byla velikost porce, která byla opravdu dost slušná ;-). Co mě určitě zaujalo je obsah vitaminů, minerálních látek a především bílkovin v 1 porci :-), výrobek je jimi tzv. "nadupaný". Suprové je, že do 5 minut máte jídlo na stole ;-).Energetická hodnota výrobku je velice příznivá, takže pro redukci váhy jasná volba. Já jsem si krém dávala k svačince, velice příjemně mě zasytil a uspokojil mé chutě na sladké.



Výrobek můžete zakoupit zde:



http://www.drstanek.cz/2-s-produkty-guareta-dokazete-zhubnout-bez-hladoveni

Nebo můžete vyzvednou v lékárně U Rotundy v Praze:
 Karoliny Světlé 11, Praha 1, 110 00

2 komentáře:

  1. Tak takovouhle chemku by do me nedostali, jogurt v prasku, WTF? A to slozeni, dyt to nema s potravinou nic spolecneho. Ale pokud to nekomu chutna, tak jeho vec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V čem dnes není ale chemie? Je to dělané na podkladě bílkovin ;-), mě se líbí, že to obsahuje velké množství vitaminů a minerálních látek ;-)

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.