Bezmasá pochoutka s kuřecí příchutí, obalovaná v křupavé strouhance
Informace od výrobce:Doporučujeme:
- jako hlavní jídlo s různymi přílohami
- vhodné kombinovat i s různými teplými nebo studenými omáčkami (dip, dressing)
Rozměr 1 ks | ||
cca 8,5 x 5,5 cm |
Složení:
rostlinné bílkoviny (sójová, pšeničná), ryžová mouka, rostlinná vláknina, sójová mouka, pšeničný škrob, obalovací strouhanková směs (pšeničná mouka, voda, kvasnice, jedlá sůl, kořeniny), vaječný bílek, syrovátka sušená, voda, rostlinný olej, laktóza, jedlá sůl, kvasnicový extrakt, sladový výtěžek, kvasný ocet líhový, aróma, česnek sušený, zázvor sušený, pepřVýživová hodnota na 100g výrobku:
energetická hodnota | 898 kJ = 214,5 kcal |
bílkoviny | 16,1 g |
sacharidy | 27,9 g |
- z toho cukry | 4,9 g |
tuky | 4,1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,2 g |
cholesterol | 0 g |
vláknina | 4,5 g |
sodík | 662 mg |
Návod na přípravu:
Před použitím není nutné výrobek rozmrazovat. Výrobek osmažíme na pánvi nebo ve fritéze do zlatova z každé strany 3 minuty. Výrobky nejsou předsmažené.160 °C, přibližne 3 minuty z každé strany
V obale |
Mé zhodnocení:
Ačkoliv jsem si vůbec nedokázala představit, jak výrobek může chutnat pokud jsem se podívala na složení, mohu Vám říci, že jsem byla naprosto překvapená. Výrobek opravdu chutná jako kdyby jste jedli klasický kuřecí řízek. Vůbec jsem tomu nemohla věřit, že to není z masa ;-). Ve společnosti ALFA SORTI jsou asi nějací kouzelníci ;-). Zkusila jsem takový trik na taťku, že udělám řízky- on je vysloveně masový typ a vůbec neuznává věci typu sója, rostlinné bílkoviny, tofu atd. a normálně ani on nepoznal rozdíl a jak si pochutnával a ještě ke všemu zdravě, což u něho nebývá zvykem :-D ;-).Co se mi také líbí je, že na obalu jsou uvedeny energetické hodnoty, takže si lze spočítat energetický příjem v dané porci, což je pro dietáře také určitě výhodné, protože v řízku co si hodíte doma na pánvi se kalorie počítají těžce. Dále mě zaujal obsah vlákniny, který není nikterak malý (4,5 g/100 g), což v normálním řízku určitě také nenajdeme, také obsah cholesterolu je parádní (nulový) ;-). Výhodná je také rychlá příprava, není nutné výrobek rozmrazovat, pouze vyndáme z mrazáku a rovnou jej můžeme hodit na pánev, já tak také udělala, ale smažení mi trvalo trošku déle než 3 minuty z každé strany, jelikož výrobek byl úplně zmrzlý :-). Já jsem jej zkoušela udělat jak na pánvi tak třeba i v mikrovlnce ;-). Obojí bylo dobré, ale na pánvi je to prostě lepší ;-), krásně opečené, křupavé, no prostě delikatesa, to v mikrovlnce nedokážeme (chtěla jsem zkusit ještě rychlejší přípravu, ale pánev je pánev) :-). Je to určitě super volba pro zarputilé milovníky řízků, kteří se chtějí stravovat zdravě, ale samozřejmě také pro ty, kteří zdravou stravu preferují a chtějí zkusit něco nového a jiného než je klasické tofu, tempeh atd. :-)
Přeji Vám dobrou chuť a křupání s Goody foody řízkem, stejně tak jako jsem si křupala já :-)
Více informací o výrobcích Goody Foody naleznete zde:
http://www.goodyfoody.sk/sk
Výrobek je také na facebooku:
https://www.facebook.com/goodyfoody
na stránky Goody Foody se můžete také jednoduše dostat kliknutím na lištičku Goody Foody v horním panelu :-)
Informace na obale:
Zrovna včera jsem tento výrobek zahlédla u nás v obchodě se zdravou výživou, tak jsem si hned vzpomněla na tebe. :))
OdpovědětVymazatJá řízky moc nemusím, takže ani po těchto nijak neprahnu, každopádně je mi jasné, že můj taťka, jakožto řezník, by rozdíl rozhodně poznal. :D Když jsem mu jednou omylem k obědu objednala sójovou čínu, tak to nesnědl. :D
Já teda ještě nidky sójové "maso" neměla, takže nemohu posoudit. Vyzkoušela jsem pouze tofu tady z těch nemasových verzí. Každopádně třeba jednou... :))
:-)
VymazatNo to víš, jako taťka to taky potom poznal, ale sám uznal, že chuť to má naprosto stejnou a texturu také hodně podobnou ;-)
sójové maso zkus :-), ale musí se dobře připravit, jinak není nic moc ;-)
K danej téme len malý postreh - a síce v tejto rade bezmäsitých výrobkov existujú aj neobaľované - teda kuracie aj hovädzie "akoby" rezne ale na prírodný spôsob prípadne zeleninový medailónik / kuracie so zapracovanou zeleninou/ a to by mola byť vhodná alternatíva pre skupinu ľudí ktorí smažený řízek "nemusia" :-))) Príprava je taká istá ako u obaľovanej verzie. Mne osobne najviac chutia tie hovädzie prírodné stejky zľahka opečené na olivovom oleji - majú naozaj výbornú chuť a štruktúra akože mäsa je neuveriteľne identická. A tak isto som s tým zmiatol veľa známych - len ťažko uverili že to nie je mäso.
VymazatS.K.
Ano to máte pravdu, na neobalované druhy se moc těším až je ochutnám ;-)!
VymazatDěkuji za váš komentář ;-)
Tak koukám složením nejsou nejhorší, věřím, že byly moc dobré, já bych je volila určitě jako nutnou alternativu k řízkům, ale tu "pravou" chuť asi zaručuje všudypřítomné přidané aroma a koření, škoda, že výrobci přidávají i glutamát, kolikrát naprsto výborné výrobky zkazí něčím špatným. Ale jak říkám, jako náhradu bych se jich určitě nebála a třeba na ně dojde, třeba sójové maso a všechny ostatní výrobky já miluju! :)
OdpovědětVymazat;-) jako změna je to moc fajn ;-)
Vymazat