pátek 31. května 2013

Sušenky žitné, žitné kakaové, grahamové, grahamové oříškové - REJ s.r.o.- RECENZE

Sušenky Víte co jíte- Celozrnné sušenky s vysokým obsahem vlákniny.
Doporučuje Ing. Petr Havlíček.





1 ks sušenky= 20 gCena balení se pohybuje kolem 30 Kč, v balení je 6 sušenek :-)

1) Sušenky žitné


Složení:
Celozrnná žitná mouka 51%,pšeničná mouka, hnědý cukr, kypřidlo jedlá soda, aromata, pšeničný škrob, pokrmový jedlý rostlinný tuk (rostlinný tuk, rostlinný olej), vejce, resistentní škrob 5%,ovesné vločky, sůl.
Průměrný obsah živin ve 100g:

Žitné sušenky
Energie v kJ:1720
Bílkoviny v g:7,2
Sacharidy v g:60,8
- z toho cukry:19,8
Tuky v g:13,0
- nas. mast. kys.:5,4
Vláknina v g:10,2


2) Žitné kakaové

 Složení:
Celozrnná žitná mouka 51%,pšeničná mouka, hnědý cukr, kypřidlo jedlá soda, aromata, pšeničný škrob, pokrmový jedlý rostlinný tuk (rostlinný tuk, rostlinný olej), vejce, kakaová vláknina se sníženým obsahem tuku (min 4% kakaového másla), ovesné vločky,sůl.
Průměrný obsah živin ve 100g:

Žitné kakaové sušenky
Energie v kJ:1712
Bílkoviny v g:7,9
Sacharidy v g:59,8
- z toho cukry:19,9
Tuky v g:13,1
- nas. mast. kys.:5,5
Vláknina v g:10,3

3) Grahamové

 Složení:
Celozrnná grahamová mouka 51%,pšeničná mouka, hnědý cukr, kypřidlo jedlá soda, aromata, pšeničný škrob, pokrmový jedlý rostlinný tuk (rostlinný tuk, rostlinný olej), vejce, resistentní škrob 5%, ovesné vločky,sůl.
Průměrný obsah živin ve 100g:


Grahamové sušenky
Energie v kJ:1720
Bílkoviny v g:7,4
Sacharidy v g:60,7
- z toho cukry:19,6
Tuky v g:13,2
- nas. mast. kys.:5,5
Vláknina v g:9,3

4) Grahamové lískooříškové

 Složení:
celozrnná grahamová mouka 51%, pšeničná mouka, hnědý cukr, kypřidlo jedlá soda, pšeničný škrob, rostlinný margarín, lískové oříšky 10%, kakaová vláknina se sníženým obsahem tuku 3%, vejce, rezistentní škrob, sůl, aroma

Průměrný obsah živin ve 100g:

Lískooříškové sušenky
Energie v kJ:1780
Bílkoviny v g:8,9
Sacharidy v g:60,2
- z toho cukry:19,7
Tuky v g:13,1
- nas. mast. kys.:4,6
Vláknina v g:7,4



Mé zhodnocení sušenek:


Co se týče všech příchutí techto sušenek, tak musím říci, že každá z nich mě něčím zaujala. Pokud to vezmeme hned od začátku na žitných sušenkách mi chutnala kombinace žitné mouky s ovesnými vločkami na vrchu, stejně tak na grahamových, které jsou oproti žitným měkkčí, s čímž musíme počítat a je to i logické, protože většina výrobků, které obsahují převahu žitné mouky jsou trošku tužší ;-), ale není to nijak moc, jen je v tom trošku znát rozdíl oproti grahamu, samozřejmě hraje roli také obsah kakaa v některých sušenkách o němž je také známo, že moučníky  z něj bývají někdy trochu tvrdší , ale když se k nim přidá jogurt, tak je to paráda, protože ten je zvlhčí a sušenky jsou akorát ;-). Všechny varianty sušenek obsahují
51 % ať grahamové či žitné mouky, což je určitě bezva množství, protože většina klasických sušenek obsahuje většinou vždy převahu pouze mouky pšeničné. Za zmínku rozhodně stojí obsah vlákniny v sušenkách, který se u některých variat pohybuje až kolem 10 g/100 g (žitné varianty), tím pádem, když má 1 ks sušenky 20 g, tak jednou sušenkou přijmeme již 2 g vlákniny a to je si myslím potom v celkovém denním příjmu znát, protože většina z nás vlákniny přijímá nedostatek.  Pokud mám zhodnotit kalorickou hodnotu, tak s ní si sušenky vedou velice dobře, stejně tak obsah tuku není nijak zvlášť obrovský (srovnejme si třeba obsah KJ a tuku těchto sušenek a Bébéček, myslím si, že rozdíl je tam docela i znát, zvlášť u některých variant ;-) ). Co se mi na sušenkách opravdu líbí je to, že jsou baleny po 1 ks a můžeme je mít tím pádem kdykoliv po ruce- na výlet, do práce, do školy... prostě kamkoliv. Pokud bych měla říci, která z variant mi chutnala nejvíce, tak je to určitě lískooříšková varianta- lískové oříšky miluji, v kombinaci s kakaem dobrůtka :-) a oproti žitným kakaovým nejsou vůbec tuhé ;-). Nejvíce mi, ale vyhovuje varianta mít všechny druhy doma pohromadě a vždy podle chuti sáhnout po jiné příchuti.

A jak si je třeba naservírovat? :-) Fantazii se meze nekladou

Varianta žitné- kakaové


Varianta- Žitné


Což takhle pohár? :-) Graham




A tady je lískooříšková varianta





Více informací o výrobcích jste to co jíte a dalších výrobcích od firmy REJ s.r.o. zde:
http://www.rejfood.eu/

A co vy- znáte je/neznáte? Máte je rády? Která varianta je pro Vás ta nej? :-)



1 komentář:

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.