Suroviny:
Rýžové vločky 130 g
Ovesné vločky 90 g
Natrouhaná mrkev dle chuti
Nastrouhané jablko dle chuti
Půl banánu
3 hrsti slunečnicových semínek
3 lžičky lněných semínek
Lžička chia semínek
2 lžíce kokosu
Kokosový cukr (nebo jiné sladidlo) dle chuti
Olej
Jogurt a ovoce na ozdobu ;-)
Postup:
Rýžové a ovesné vločky propláchneme vodou, dáme do mísy přidáme nastrouhanou mrkev, jablko a rozmačkaný banán, vše promícháme a přidáme kokosový cukr. Poté přidáme semínka a kokos a promícháme. Konzistence by měla být taková hustší, ale ne úplně hustá. Můžeme zředit popřípadě mlékem či vodou, nebo naopak kdyby byla moc řídká, tak přidáme vločky. Na vymazaný plech děláme lžičkou bochánky, velikosti jakou si vybereme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C (já je pekla 40 minut, ale záleží to na Vaší troubě ;-) ). Po vyndání vyndáme na talíř, ozdobíme jogurtem a ovocem a můžeme podávat, klidně ještě teplé. Sušenky jsou křupavé a vláčné.
Výsledek:
Tady bylo těsto ještě řidší, tak jsem přidala rýžové vločky |
Tady už jsou sušenky upečené |
Servírujeme :-) mňam! |
no mňam, ty vypadají suprově :)
OdpovědětVymazatByly úplně skvělé ;-)
VymazatVypadá to krásně! Já si dělám podobně, akorát rýžové vločky mne nějak nezaujaly, takže si tam dávám je klaciské :-)
OdpovědětVymazatDěkuji :-).
VymazatMě také na první pokus nezaujaly, ale čím více jsem je začala kombinovat s různými surovinami, tam mi začaly chutnat :-)