neděle 5. května 2013

Müsli čokoládové, oříškové a s tropickým ovocem- Víte co jíte- REJ s.r.o.- RECENZE

Mám zde pro Vás recenzi na všechny příchutě müsli od společnosti REJ s.r.o., která doporučuje pan inženýr Havlíček





1) ČOKOLÁDOVÉ

Celozrnné sypané müsli s vysokým obsahem vlákniny. Celozrnné cereálie s 12% podílem hořké čokolády.



  • základem celozrnné ovesné vločky
  • NEPRAŽENÉ, přesto křupavé
  • bez přidaného cukru a tuku
  • původní zdroj vitamínů, minerálů, stopových prvků a biologicky aktivních látek
  • mezinárodní značka Choices-Vím,co jím a piju (nutričně vyvážená potravina)
Hmotnost: 400g

Složení:

ovesné celozrnné vločky (52,5%), pšeničné lupínky ochucené 14,6 % (pšenice obecná, cukr, maltodextrin, kakao, aroma, sůl obohacená jódem, vitamin B6, kyselina listová, vitamin B12), čokoládové kousky 12,2 % (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor sójový lecitin),  instantní kakaový prášek (cukr, kakao), cereální extrudát s čokoládovou příchutí 5,8 % (pšeničná mouka, celozrnná, rýžová mouka, cukr, kakaový prášek, emulgátor E 471, sůl obohacená jodem), kukuřičné lupínky, pšeničná vláknina.

Průměrný obsah živin ve 100g:


100
g
Energie v kJ:1660
Bílkoviny v g:11,4
Sacharidy v g:64,2
- z toho cukry:11,0
Tuky v g:8,5
- nas. mast. kys.:4,2
Vláknina v g:8,9



Mé hodnocení:

Ihned po rozbalení sáčku ucítíte kakaovo- čokoládovou vůni, která Vás příjemně navnadí a neodoláte. Müsli je krásně křupavé, je opravdu čokoládové! :-)  Není přeslazené, je sladké tak akorát, což se mi na něm líbí, protože většina vyráběných müsli bývá moc sladkých a hlavně bývají obvykle zapékaná, toto není- je sypané, takže neobsahuje ani zbytečný ztužený tuk a transmastné kyseliny! Nejvýce dominuje v müsli chuť kakaa, kterého je tam opravdu hodně :-). Když si jej promícháte s mlékem tak Vám kakao mléko obarví ;-). Toto müsli obsahuje, jak ovesné vločky, tak extrudované čokoládové kuličky, které krásně křupou :-),  ale nejsou trvdé. Obsah vlákniny je také výrazný 8,9 g na 100 g müsli, obsah cukru a tuku je nízký, což je výhodné především pro dietáře. Doporučuji jej kombinovat s bílým jogurtem a ovocem (jakéhokoliv druhu), nejvíce mi chutnalo s borůvkami, jahodami a malinami :-), ale zkoušela jsem jej také se sušeným ovocem (nashi plátky) a to se k sobě také chuťově dobře hodilo ;-).
Všem milovníkům čokolády či kakaa velice doporučuji! Je opravdu výborné.








2) S TROPICKÝM OVOCEM

Celozrnné cereálie s 30% podílem ovoce.


Složení: ovesné celozrnné vločky 58 %, rozinky, cornflakes 5 % (kukuřice, cukr, sůl, extrakt z ječného sladu), banánové chipsy 5 % (banány, kokosový olej, cukr, med, aroma), kousky papáji 7 % (papája, cukr), kousky ananasu (ananas, cukr), ječné vločky 3 %, kousky datlí 2 %, kousky fíků 2 %, mandlové lupínky 2 % 


Energetická hodnota:
tropické ovoce
energetická hodnota
1564 kJ/372 kcal
bílkoviny
9 g
sacharidy
61,5 g
cukry
19,1 g
tuky
7,2 g
nasycené mastné kyseliny
2,5 g
vláknina
11,5 g
sodík
49 mg

Hmotnost: 400 g
Více informací zde: http://www.rejfood.eu/index.php?page=shop.product_details&product_id=22&flypage=yagendoo_flypage_1.tpl&pop=0&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=251

Mé hodnocení:
Já ačkoliv jsem vždycky müsli se sušeným ovocem odsuzovala (kvůli tomu, že jsem jej párkrát zkusila koupit v supermarketu a bylo hrozně přeslazené), tak potom co jsem vyzkoušela toto od společnosti REJ, byla jsem velice překvapená. Žádnou přeslazenou chuť jsem opravdu necítila. Vše k sobě tak náramně pasovalo. Toto müsli je jako všechny od společnosti REJ velice křupavé, obsahuje navíc kromě vloček také cornflakesy. Kombinace různých druhů sušeného ovoce k sobě v tomto müsli, tak náramně pasuje. Moc jsem si ho oblíbila a možná, že mi chutnalo jako jedno z nejvíce :-).
Kombinovala jsem jej jak jinak než s jogurtem (zkoušela jsem s bílým a také ještě s maracujovým) a ovocem :-) i s mlékem.






3) OŘÍŠKOVÉ S KOUSKY ČOKOLÁDY



Složení: ovesné vločky 30%, pšeničné lupínky ochucené oříškové (pšenice obecná, cukr, lískové ořechy, maltodextrin, aroma, sůl, vitamín B6, kyselina listová, vitamín B12), ječné lupínky, ovesné lupínky 11%, pšeničné lupínky ochucené kakaové (pšeničné lupínky, cukr, maltodextrin, kakao, aroma, sůl, vitamin B6, kyselina listová, vitamin B12), čokoládové kousky 5% (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor sójový lecitin E322), lískové oříšky 5%, slunečnicová semínka, plátky mandlí 2%
Energetická hodnota:
Energie v kJ:1740
Bílkoviny v g:13,2
Sacharidy v g:58,1
- z toho cukry:6,4
Tuky v g:12,0
- nas. mast. kys.:2,4
Vláknina v g:8,9
 Hmotnost: 400 g
Více informací zde: http://www.rejfood.eu/index.php?page=shop.product_details&product_id=61&flypage=yagendoo_flypage_1.tpl&pop=0&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=251





Mé hodnocení:

Tak toto müsli, jak již naznačuje obsah cukru není vůbec sladké. Snad ještě u žádného müsli jsem se nesetkala s tak nízkým obsahem cukru na 100 g, je fajn, že se něco takového vyrábí :-). V tomto müsli je cítit pouze přirozená chuť vloček, čokolády s příjemným nádechem oříšků. Skvělá v něm jsou slunečnicová semínka, která müsli v kombinaci s ostatními přísadami dodávají moc dobrou chuť.
Toto müsli bych doporučila všem kteří nemají rádi přeslazená müsli ze supermarketu, mají rádi čokoládu (je jí tam opravdu dost :-) ) a rádi si pokřupají. Já osobně jsem jej kombinovala s jogurtem a ovocem, takže chuť byla skvěle vyvážená.








Cena müsli: 60-65 Kč

Závěrem bych chtěla jen říci, že müsli, které doporučuje pan Havlíček mi moc chutnalo, těžko říci, které nejvíce. Každá z příchutí má něco co je na ní zajímavého :-). Na čokoládové příchuti je zajímavá její kombinace s kakaovým práškem a křupavým extrudátem, na ovocné příchuti kombinace ovoce, cornflakesů, vloček a mandlí a na oříškové s kousky čokolády kombinace ochucených lupínků oříškovou příchutí s čokoládou, lískovými oříšky a slunečnicovými semínky a také (jak jsem již zmiňovala) jeho nízký obsah cukru. :-) Pokud jste jej ještě nevyzkoušeli, tak doporučuji vyzkoušet, určitě si jej stejně tak jako já zamilujete, právě pro jeho lehkost a křupavost! :-)







6 komentářů:

  1. Vypadá lahodně a pana Havlíčka mám také ráda! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má zajímavou chuť, je tam opravdu dost čokolády a kakaa ;-)

      Vymazat
  2. A jaké je ve srovnání s Das musli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou si chuťově docela podobné, tohle je hodně oproti Das müsli kakaové ;-), v Das müsli jsou zase výjimečné takové ty světlé kuličky, které mu dávají skvělou chuť. Určitě bych nemohla posoudit které je lepší, to je totiž těžké, oboje jsou čokoládové, čokoláda je v obou moc dobrá :-), jen jak jsem psala, toto je více kakaové, Das müsli je takové různorodé ;-).

      Vymazat
  3. Jen škoda, že (minimálně to tropické, které jsem měl doma) obsahuje aroma. Úplně nejlepší je stejně si granolu/müsli vyrobit doma. Receptů je po netu v češtině i angličtině nespočet, nic na tom není a člověk přesně ví, co si tam dal. Vůně při pečení granoly je úžasná a chuť čerstvě upečeného a právě vychladlého müsli se musí prostě zažít :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo no :-/, ono dneska je aroma všude snad :-/ s tím asi nic nezmůžeme ;-)
      Ale je pravda, že čerstvě upečená granola doma je požitek :-), už jsem jí dlouho nedělala budu to muset napravit ;-)

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.