sobota 27. dubna 2013

Zapečený tuňák s brokolicí, kapustou, lilkem a rajčaty- RECEPT s fotem




Suroviny:
Lilek
Kapusta
Brokolice
Tuňáková konzerva
Loupaná rajčata
Strouhaný sýr- bohužel jsem ho měla už málo (je dobré ho dát dost, dá tomu výbornou chuť)
Sůl
Pepř
Bylinky
Olivový olej
Bílek- nemusí být

Postup:
Nejprve si nakrájíme lilek na kolečka, posolíme jej a necháme ho asi 20 minut "vypotit". Mezi tím si ve vodě uvaříme brokolici a kousek kapusty do poloměkka.Po uplynutí 20 minut lilek osušíme a nakrájíme jej na hranolky. V pánvi si rozpálíme olej a lilek zprudka opečeme, poté jej podlijeme vodou a dusíme. Přidáme k němu pepř. Když je brokolice a kapusta uvařená, vyndáme si je a nakrájíme na menší kousky, poté jej přidáme do pánve k lilku. K zelenině přidáme provensálské bylinky a já jsem ještě přidala koření na kuře od Vitany. Přidáme rozšlehaný bílek (není to ale vůbec nutné). Takto dusíme úplně do měkka. Poté co směs hotová, necháme ji chvíli schladnout a přidáme konzervovaného tuňáka a promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem či alobalem, může být i vymazaný, naskládáme směs, přidáme na ni loupaná rajčata a strouhaný sýr, lehce ještě můžeme posypat bylinkovým kořením, pokud jsme jím předtím šetřili :-). No a teď už jen dáme chvíli zapéct do trouby vyhřáté na 150-180 °C dokud se sýr nerozpustí.  Podáváme nejlépe s bramborami, bramborovou kaší či zeleninovým salátem.
Dobrou chuť :-)










Sevírujeme

4 komentáře:

  1. to musí být výborné :) slupla bych to jak malinu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takhle přesně jsem to slupla, jako malinu :-D

      Vymazat
  2. docela dost ingrediencí, ale dala bych si to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano ingrediencí je tam dost a právě o to je to zajímavější :-)

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.