sobota 20. dubna 2013

Dnešek aneb jak jsem navštívila BIOSTYL+ co jsem si přivezla domů

DNES V RYTMU ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU



Už jsem asi ani nemohla dospat, jak jsem se těšila na BIOSTYL. 
Dnes ráno jsem vyjela v 9:10 od nás z domova na BIOSTYL jsem dorazila něco kolem 11 hodiny.
Vstoupila jsem dovnitř a už to začalo spoustu lahůdek a ochutnávek.
Při příchodu byly hned v prvním sále společnosti se svými ochutnávkami jako např. biopekárna Zemanka (sladké sušenky a slané krekry), firma Lifefood (vita placky, sušené ovoce, čokolády, různé tyčinky a novinky) , Interspar se svými novinkami- pomazánky Veggie  (vše bylo namazané na rohlíku a bylo jej možné ochutnat), kefíry, mošty, oleje, džemy, oříšky, pufíky s čoko polevou apod.,  Probio (novinka špaldová káva, různé nápoje z obilovin k ochutnání například quinoový s kakaem, ječný či pohankový, k zakoupení a ochutnání také vločky, müsli a další). Také jste mohli v tomto sále najít firmu SCHELLEX se sušenými zeleninovými a sýrovými chipsy, různými druhy mandlí (v třtinovém cukru, přírodní- se slupkou, bez slupky, pražené na bio slunečnicovém oleji a s mořskou solí, lykopenovou a mrkvovo- jablečnou šťávou apod.). Také jste mohly zase o kousek dále zakoupit a ochutnat kakaové boby. K zakoupení a ochutnání bylo také spoustu druhů čokolád, pomazánek z mandlí, makadamových ořechů, oříškovo- čokoládové, parmazánové krekry, oříšky, müsli,... a to u společnosti Bio- nebio. Rozhodně nelze opomenout skvělou firmu ISWARI s výrobky superfoods, které jste mimochodem mohli také ochutnat a samozřejmě vše také zakoupit (snídaňové směsi, naklíčená semínka, sušené ovoce a všechny možné další výrobky). Dále společnost Amylon se svými bio pudinky, směsmi na palačinky (palačinky byly také dělané na místě).
U všech stánků jste mohly výrobky zakoupit za veletržní ceny a také ochutnat.
Poté jsem zahlédla u stánku Interspar pana Polreicha, tak jsem se byla podívat i na jeho cooking show od 14 hodin :-).
Další sál byl věnovaný ESOTERICE, to jsem také prošla :-). A poté jsem se vrhla na další velký sál, který byl věnovaný biokosmetice a dalším zdravým potravinám. Byla jsem se podívat například na firmu Saloos, Atok, Sonnentor,  Čajová květina, Ceria (hraška- kterou jste mohli také ochutnat bylo přímo na místě udělané těstíčko a osmažené, mohli jste si jej i namočit do připraveného dipu apod.), bylo možné ochutnat spoustu zeleninových a ovocných šťáv např. z goji, arónie (také plody v čokoládě), chia nápoj, bylo možné zakoupit Paleo mouky (chia, mandlová, lněná, sezamová,...)- zde byly na stánku k ochutnání i lívance z chia mouky a kuličky z mandlové mouky a další dobroty z paleo mouk ,oleje z ořechů a semen,  na dalších stáncích byly  mořské řasy, meruňková jádra, nápoje z obilovin v prášku, psyllium, výrobky z konopí, guarana. Také společnost STOB měla na veletrhu svůj stánek, kde byly k zakoupení ledničkové taháky, knihy a bylo možné také o nejnovější knihu HUBNEME S ROZUMEM, VAŘÍME S CHUTÍ soutěžit vyplněním dotazníku.A spoustu dalších společností se zdravými výrobky či kosmetikou.
Určitě ale nemohu zapomenout na naprosto skvělou firmu FOODISH  s výrobky značky ARAX, která měla báječné veletržní ceny a spoustu lákavých výrobků na vyzkoušení. Bylo možné dokonce na místě ochutnat a zakoupit nové kuskusové směsi:http://www.foodish.eu/sortiment-vyrobku/kuskus-a-ochucene-smesi, které byly naprosto vynikající. Také zde na stánku bylo spoustu vzorečků, které bylo možno si odnést domů na vyzkoušení jako například pohanka, červená čočka, černé oko, bulgur, kuskus, jáhly apod. Byla jsem naprosto unešená.

Dnešní den jsem si hrozně užila, vyzkoušela jsem spoustu nových výrobků, byla jsem strašně moc ráda, že jsem se veletrhu mohla zůčastnit! Bylo to báječné! :-)

No a nyní co jsem si přivezla domů za dobrůtky:
1) Ochutnávky müsli- zdarma
2) Crispy sýrovo- zeleninové lupínky 10 Kč sáček
3) Psyllium 110 Kč 300g
4) Chia mouka 45 Kč/200 g
5) Sušené nashi plátky 35 Kč
6) Veggie pomazánka 25 Kč
7) Arax- pohanka, červená čočka, jáhly, bulgur, jáhlové vločky, kuskus- vzorečky zdarma, vločky skvělých 16 Kč
8) Amylon- pudink jahodový, vanilkový jahodový 10 Kč, vanilkový 8 Kč


Už se moc těším až vyzkouším tyto dobrůtky a různé recepty z nich :-).


A copak vy navšívili jste také BIOSTYL, copak jste si přinesli vy? :-)

9 komentářů:

  1. mmm samé dobrůtky :) nejvíce mě zaujaly ty nashi plátky, ty bych chtěla ochutnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem na ně zvědavá- měli ještě meloun a hrušku :-)

      Vymazat
  2. Přemýšlela jsem, že bych šla a ted vidím, že je škoda že jsem se na to vykašlala:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, mlžu se zeptat - jestli si to ještě pamatuješ, jaké byly schválně ceny za ty výrobky?
    Jinak nashi jsem měla česrtvé, to ovoce, vypadá prakticky stejně jako hruška, jen je oblejší (někdo toum říká právě "kříženec" jablka a hrušky:)), ale čerstvé nashi nemá skoro žádnou chuť, je málo sladké, např. oproti těm hruškám či banánům, tak je bez chuti, tak jsem zvědavá jaké budou ty plátky;)
    Jinak moc děkuju, jestli ještšě přidáš i ty ceny, vím že jsou vždycky mnohem levnější, než v běžném obchodě, tak at jsem aspoň naštvaná, žr já kvůli škole nejela...:( Děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pamatuji ty nashi zrovna stály 35 Kč :-) a jsou super, hooodně slaďoučké (je pravda, že čerstvé nemají skoro žádnou chuť, ale tyto ano, což mě překvapilo ;-) )
      Ceny určitě dodám :-)
      Je to škoda :-/ já mám taky tolik učení, tolik zápočtový testů, ale tohle si nemůžu nechat ujít :-)

      Vymazat
  4. Ani nevíš, jak ti závidím, já právě kvůli zápočtákům a škole musela zůstat doma, je to hrozný, slunko venku svítí, nádherné dny, lidí všude kolem venku a já se sedím doma jak pecka od rána do večera kvůli škole:( A navíc jsem měla doma už vstupenku, předplacenou za 200,- a kvůli pitomé škole mi tu leží dodnes, musela jsem jí nechat propadnout,ale jestli se dneska nepovede ani ten test, tak se jdu někam rovnou zahrabat! :) Pitomá škola :) A moc děkuji za dodání cen;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je na nic :-/ já tu školu právě kvůli tomu obětovala, tak se teď bojím, jak to všechno dopadne :-(
      Jinak vůbec nemáš zač :-)

      Vymazat
  5. Amylon má už i nový bio puding bezlepkový meruňkový. Je s kousky meruněk a moc jsem si pochutnala.

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.