sobota 16. března 2013

Vyzkoušela jsem Spar Bio- Naturjogurt

Vyzkoušela jsem Spar Bio- Naturjogurt


Složení: pasterované mléko (z ekologického zemědělství), mléčné bílkoviny (z ekologického zemědělství), jogurtové kultury
Vyrobeno v Rakousku.
Energetická hodnota:
 celý kelímek 200 g:

388 KJ; 8,4 g bílkovin; 9 g sacharidů (z toho 9 g cukru, z toho 9 g laktóza); 2 g tuku (z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g); sodík 0,1 g; sůl 0,3 g, chlebová jednotka 0,8 BE

 
Hmotnost: 200 g
Cena: Mě vyšel na 5 Kč (ale byla to 50 % sleva ;-) )
Hodnocení:
Ihned po otevření mě zarazila veliká řídkost jogurtu (ano obsahuje málo tuku, tak je to pochopitelné, ale když jsem zvyklá kupovat o dost tučnější jogurty, tak to tak nějak zarazí :-D), je to takové hustější mléko (konzistencí mi připomíná protřepaný kefír).
Co se týče chuti, tak ta je moc dobrá, vůbec není kyselý, chuť je taková vyvážená s tou jsem naprosto spokojená.
Energetická hodnota je také velice příznivá, takže určitě doporučuji např. pro nějaké diety apod. 
Za mě určitě ano lidem kteří si rádi dávají např. do cereálií apod. mléko, dále bych jej doporučila lidem, kteří nemusí mít hustý jogurt a mají raději řidší konzistenci :-) a samozřejmě lidem, kteří dodržují nějaká dietní omezení, protože obsah tuku je opravdu malý, málo v kterém jogurtu bez přidaného škrobu máte 1 % tuku na 100 g ;-), a nebo komukoliv kdo jej chce prostě zkusit pro změnu či dodržuje zdravý životní styl.
Sama bych si jej klidně zase koupila :-), nemám ráda kyselé jogurty a tento je takový opravdu jemný :-).

3 komentáře:

  1. Od sparu jsem pred tydnem vyzkousela stevia jogurt ochuceny - taky vyzkousej !!! :) normalne ovocne uz vubec nekupuju, ale tenhle je super a cukru je tam opravdu mene ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tuhle jsem po nich koukala a také mě moc zaujaly- jejich energetická hodnota je super a do zdravé výživy se určitě hodí :-).
      Děkuji za doporučení ;-)

      Vymazat
  2. Tyhle jogurty také kupuju, s musli nebo s ovocem jsou vyborne. Jejich chut mi strasne vyhovuje a gramaz je taky fajn..

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.