čtvrtek 14. března 2013

Provamel sójový nápoj natural- RECENZE

 PROVAMEL SÓJOVÝ NÁPOJ NATURAL 

Produkty ze sóji se vyrábějí dvojím způsobem. Buď chemickým procesem, nebo daleko prospěšnějším přírodním procesem, při kterém se používají celé sójové boby. Přírodním způsobem vznikají i výrobky Provamel. Po odstranění vnější slupky se boby myjí v čisté vodě, nechají nasáknout vodou, rozemelou ve vroucí a mléko se oddělí od okary (zbytku sójových bobů). Nakonec se mléko filtruje, čímž vzniká sójový nápoj Provamel natural.

Složení:
  Voda, loupané sójové boby* (7,2%).*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: Teplý či studený, k snídani nebo jen tak, bio sójový nápoj natural Provamel je chuťově vynikající a představuje vhodnou alternativu kravského mléka. Můžete jej přidat do čaje nebo kávy a lehce z něj ušleháte i pěnu. Použijete do müsli nebo při přípravě dezertů a koktejlů.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 
147 kJ/35 kcal.
Bílkoviny: 3,7 g.
Sacharidy: 0,1 g (z toho cukry 0,1 g, laktóza 0,0 g). 
Tuky: 2,2 g
(z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g, mononenasycené mastné kyseliny 0,5 g, polynenasycené mastné kyseliny 1,3 g – z toho linolová kyselina 1,18 g, linolenová kyselina 0,15). 
Vláknina: 0,6 g.
 Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): cholesterol 0,0 mg, sodík 10 mg

MŮJ NÁZOR:
Mléko mi moc chutnalo (kupovala jsem jej poprvé od značky Provamel, už jsem jednou měla sójové mléko z DM), má typickou ne nějak moc výraznou chuť sóji :-). Je takové chuťově neutrální a hodí se všude tam kde kravské. Je pravda, že spoustě lidem chutnat nemusí, to jistě, každý máme jiné chutě, ale i kdyby jste si ho koupili a náhodou Vám nechutnalo, tak toho nelitujte, alespoň jste to zkusili a tělo má nějakou změnu, protože je opravdu zdravé. Dokonce mi mé mamce (a to je odpůrce všech výrobků ze zdravé výživy) chutnalo :-). A energetická hodnota je perfektní :-), obsahuje o něco více tuku než polotučné kravské mléko, avšak pokud nahlédnete do složení tuků, tak se jedná o nenasycené mastné kyseliny, které tělo ke správnému fungování velice potřebuje :-) a je nutné jej přijímat v potravě.
Pokud si kupujete své první a jste chuťově vybíravý člověk,  tak bych určitě jako první zkusila si koupit ochucené například vanilkové nebo čokoládové, které jsou chuťově výraznější.


 
zdroj:http://www.countrylife.cz/napoj-sojovy-natural-1-l-bio-provamel

2 komentáře:

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.