neděle 24. března 2013

Nabírání hubených jedinců


Zde krátký článek o nabírání hubených jedinců

Nabírání hubených jedinců

 
Rozdíl výživy mezi jednotlivými somatotypy hraje zásadní roli při nabírání svalové hmoty. Hubení jedinci typu šlachovitého těla dělají často v posilovně základní chybu zbytečně intenzivního a příliš dlouhého tréninku.
Je nutné snižovat tréninkovou jednotku do 45 minut a trénovat maximálně 3x v týdnu. Nevěnovat ostatním sportům příliš energie, spíše se jim vyhýbat.
Příjem živin musí být vysoký až obrovský, pro rychlý metabolizmus. Je zde nutné přijímat velké množství sacharidů a to po celý den. Je možné přijímat sacharidy i na noc. Nejdůležitější složkou živin pro hubeného šlachovitého jedince se snahou nabrat svalovou hmotu jsou tedy sacharidy, ne bílkoviny jak je často chybně prezentováno. To platí pro jiné druhy sportovců.
Příjem bílkovin musí být také vyšší než je příjem nesportující populace. Na jeden kilogram hmotnosti postačí 1,5 - 2g bílkoviny na den. Stačí přijímat spodní hranici bílkovin. Zato příjem sacharidů je nutné udržovat na hranici 5 - 7g na 1kg tělesné hmotnosti. Příjem tuků je vhodné snižovat pro zpomalování rychlého trávení přijatých bílkovin. Je vhodné se vyhýbat i nadměrnému příjmu vlákniny.

Příjem živin

  • Sacharidy 5 - 7g/1kg hmotnosti
  • Bílkoviny 1,5 - 2g/1kg hmotnosti
Přijmout takto vysoké množství sacharidové složky každý den, je velmi obtížné pouze z pevné stravy až nemožné. Proto je vhodné 2 - 3x denně používat sacharidový přípravek (Gainer), kterým je možné navýšit toto množství sacharidů ve stravě. Je možné přijímat i MCT olej, který energeticky zásobí tělo. Jeho užití je vhodné při dobře sestaveném nabíracím jídelníčku.

zdroj:

4 komentáře:

  1. Moc děkuji, že jsi vyslyšela mou prosbu o tento článek :) Je to od Tebe moc milé :)

    Kristýna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale za to přeci vůbec nemusíš děkovat ;-) snažím se vždy vyjít vstříc, pokud je to v mým silách :-)

      Vymazat
  2. Pěkný článek :) Já jsem asi zvláštní somatotyp.. protože defacto jsem sice vyhublá.. lezou mi žebra.. - jenže zas na druhou stranu mám sklon nabírat stehna a zadek :-/ Takže sice bych možná potřebovala víc "přibírací" jídelníček, abych mohla nabrat více svalů - ale zas pořád chci spálit ten tuk na stehnech :-/ Takže se aerobní aktivity zříkat nechci..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)

      To já mám klasický problém stehna, boky a břicho :-/ a nemůžu se toho zbavit, svaly by se mi líbily- vypadají na těle krásně ;-)

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.