čtvrtek 28. února 2013

POLE DANCE

Další sportík, ne každý ho zdá a ví o něm, ale myslím si, že je to úžasné :-)






POLE DANCE

Slovní spojení pole dance znamená v překladu tanec u tyče. Je to skvělá metoda, jak účinně tvarovat tělo a dát průchod svému svůdnému já. Přijďte ho vyzkoušet i Vy!

Na hodinách Vás nečeká svlékání ani nic vulgárního, nýbrž elegantně svůdné taneční prvky a choreografie, které ve Vás dokážou probudit netušenou ženskost, naplnit Vás vnitřní silou a pocitem svobody. Budete se cítit jako závoj vlající ve větru, sexuální bohyně, drzá holka i akrobatka.

Pole dance hravě nahradí hodiny v posilovně a navíc Vám zaručí, že se budete skvěle bavit a zpevníte své tělo rovnoměrně od hlavy až k patě. Při pravidelném tréninku budete cítit posílení zejména na břišních svalech a horní polovině těla. Pole dance je blahodárný též pro ženy, které se chtějí zbavit nadváhy. Určitě nemusíte mít obavy, že na hodinách nebudete stačit.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/96/StarrKneeHold2007.jpg

Lektorky jsou speciálně vyškoleny a uvědomují si specifika pole dance. Výuka je pozvolná, jednotlivé prvky se vyučují pomalu a důkladně - tak, aby si tělo postupně zvykalo na tento druh pohybu.

Pole dance do České republiky přišel ze západní Evropy a USA, kde je mezi fitness volnočasovými aktivitami oblíbený již delší dobu. Nedávno dokonce vznikla oficiální Pole dance federace a každoročně se pořádá World Pole Dance Championship. Nechybí ani soutěže Miss Pole Dance.

V naší nabídce najdete následující typy pole dance:
Pole dance (bez přívlastku): v kurzech se naučíte základy tance u tyče, chůzi, otočky, záklony, předklony, jednoduché spiny a prvky ze striptýzového tance. V pokročilejších úrovních pak přijdou na řadu inverty, sedy či lehy na tyči a akrobatické prvky. Kurzy doporučujeme ženám od 18 let, které absolvovaly alespoň jeden semestr flirt dance, ale mohou se účastnit i ženy bez předchozích tanečních zkušeností.

Pole dance fitness: v těchto kurzech se tyč užívá jako nástroj k posilování a zpevňování těla, čemuž je věnována většina hodiny. Pole dance fitness je výborným podpůrným programem pro ženy, které se chtějí v klasickém pole dance dostat rychleji k akrobatickým a náročnějším prvkům. Výuka je věnována statickým prvkům u tyče, při kterých si uvědomíte nutnost zpevnění těla, ale pro uvolnění jsou začleněny rovněž i otočky a spiny.

Pole dance light: jedná se o odlehčenou formu klasického pole dance. Díky ní zpřístupňujeme pole dance i ženám, které si z nějakého důvodu netroufají přihlásit rovnou na běžné hodiny. Pole dance light je vhodný pro ženy boubelky, dámy středního a vyššího věku a ty z Vás, které chtějí dát svému tělu ještě více času, aby posílilo a zvyklo si na pohyb na tyči. Lektorky se zaměřují více na taneční prvky a kreace, které nevyžadují tolik síly v rukou. Pole dance light je společně s flirt dance vhodná přípravka na klasický pole dance a pole dance fitness.

Sezónně v naší nabídce můžete najít:
Duo pole routine
Lekce zaměřené na prvky pro dvě pokročilé tanečnice na jedné tyči (nad sebou, vedle sebe), při kterých se vytváří zajímavá akrobatická spojení a přechody. Doporučujeme pro pokročilé tanečnice, které již zvládají inverty a lehy na tyči.


Chinese pole
Speciální akrobatická technika práce s tyčí, která vznikla v čínských cirkusech. Používá se zvláštní přilnavá obuv určená přímo k tomuto stylu tance. Lekce jsou určeny pro pokročilé tanečnice.

Jak se obléknout na hodinu pole dance
Na lekce pro začátečníky doporučujeme krátké legíny, sukýnku či kraťásky a top či tričko. Tančit můžete buď bosky, v tanečních piškotech nebo ponožkách. Vhodné je vzít si návleky na lýtka, které Vás uchrání před případnými modřinami. Pokročilým doporučujeme velmi krátké kraťásky a top bez rukávů. Do tašky si můžete přidat boty na vysokých podpatcích.


TAKTO ZNÍ POSLEDNÍ VĚTA: Varování: Jakmile se Vám jednou podaří proletět kolem tyče, už bez ní nebudete chtít žít! Stane se z ní Váš spolehlivý taneční partner, pevná kotva a mazlíček. Ty, které už vyzkoušely, vědí ...

zdroj:
http://www.poledance.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.