Že ne? No tak to v tomto příspěvku určitě napravím a trochu Vás s ním seznámím.
Ano není na českém trhu nějak extra dlouhou dobu, ale ve větších zdravých výživách je běžně k dostání :-).
KOKOSOVÝ CUKR
Kokosový cukr je mimořádný tím, že patří mezi skutečné delikatesy a současně našemu tělu prospívá. Je získáván v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Nektar je potom sušen v místních vesnicích domorodců a takto získané krystalky jsou výjimečnou pochutinou s jemně karamelovou příchutí.
Nízký glykemický index 35 ho činí vhodným sladidlem pro mírné diabetiky a také pro ty, kteří upřednostňují sladidla, jež nezatěžují slinivku břišní. Dále obsahuje vysoké množství minerálů, jako hořčík, draslík, zinek a železo. Je také bohatý na vitamíny sk. B.
Je považován za sladidlo, které nejméně zatěžuje životní prostředí a je tak ideální pro udržitelný rozvoj ekonomik třetího světa. Kokosový cukr není rafinovaný!
Použití: Ideální do kávy, smoothie, koktejlů, apod. Všem pokrmům dodá nefalšovanou vůni ráje!
Nízký glykemický idex 35
Výjimečně lahodný
Plný minerálů (draslík, hořčík, zinek, ad.)
Páni, o tom slyším prvně. Jelikož kokos opravdu miluji, tak bych snad ty penízky mohla obětovat. Zvážím to. Díky za skvělý tip! :))
OdpovědětVymazatNení vůbec zač ;-) určitě stojí za to! :-)
VymazatJelikož miluji kokos, tak to musím určitě vyzkoušet! :)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej, moc doporučuji :-)
Vymazat