středa 27. února 2013

Granola- křupavé müsli s jablky BIO- recenze

Tak jsem viděla ve zdravé výživě v akci granolu a samozřejmě jsem zase neodolala


 Nyní něco ke složení a energeticé hodnotě:

 Sušená jablka dodávají granole svěží chuť. Přitom jablko je antidiaroické (působí proti průjmu), laxativní (projímavé), diuretické (močopudné), depurativní (čistí krev), hypolipidemické (snižuje hladinu tuků v krvi), choleretické (zvyšuje tvorbu žluče), zklidňuje nervovou soustavu a má alkalizující a antioxidační účinky.

Složení:
Ovesné vločky, sirup pšeničný, jablka sušená (10,8%), slunečnicové semeno, tuk palmový, mouka pšeničná celozrnná, skořice. Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Návod k přípravě:
Granolu nasypte do misky a zalijte sójovým, ovesným nebo rýžovým nápojem Provamel. Zajímavou obměnu získáte přidáním sojového dezertu Provamel, který existuje v několika příchutích. Lze konzumovat i přímo, bez úpravy.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):
 1693 kJ/402 kcal. Bílkoviny: 8,3 g. Sacharidy: 63,4 g. Tuky: 12,8 g.


Existují i další příchutě:
Natural
Ovocné s brusinkami
Čokoládové
Kokosové
se Svatojánských chlebem (karob)

Hmotnost: 350 g

Mé hodnocení:
No jo byla to zase sakra dobrota, velice křupavé, vůbec ne přeslazené müsli :-). Vůbec dlouho mi nevydrželo, vydrželo mi asi tak stejně dlouho, jako Summer granola z Tesca (což je tedy 2 dny), takže to znamená, že bylo super.
Nejlepší bylo s jogurtem, chvíli ho tam nechat nasáknout, dostalo potom ještě báječnější chuť (jablíčka krásně nasákla jogurt a suprově změkla :-) a rozvinula se jejich velice dobrá chuť) je takové spíše zimní mi přijde, obsahuje skořici, která Vás určitě zahřeje ;-)!
Opravdu ho doporučuji, pokud nemáte rádi přeslazené müsli je tou správnou volbou ;-)!
ZDROJ:
http://www.countrylife.cz/vyhledavani?q=granola

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.