sobota 26. ledna 2013

Novinky- BONAVITA

Müsli s černým rybízem (700g)
Müsli s brusinkami a jablky (700g)Müsli s aloe vera (700g)Tak různě jsem brouzdala po internetu a narazila jsem na novinky od společnosti BONAVITA

 


Oč se jedná?


 Müsli s černým rybízem (700g)

Müsli s černým rybízem (700g)

Složení

Ovesné vločky, cereální extrudát (pšeničná, rýžová a ovesná mouka, cukr, kukuřičná krupice, kukuřičný škrob), cukr, rostlinný olej,  glukózový sirup, pšeničné vločky, pšeničné lupínky 5% (pšeničná mouka, pšeničné otruby, cukr, jedlá sůl, sladový výtažek), lyofilizovaný rybíz 2%, strouhaný kokos, aroma, extrakt z rostliny Origanum Vulgare.


Müsli s brusinkami a jablky (700g)

Müsli s brusinkami a jablky (700g)

Složení

Ovesné vločky, cereální extrudát (pšeničná, rýžová a ovesná mouka, cukr, kukuřičná krupice, kukuřičný škrob), cukr, rostlinný olej, proslazované brusinky 8% (brusinky, cukr, rostlinný olej), glukózový sirup, pšeničné vločky, sušená jablka* 2%, strouhaný kokos, aroma, kyselina citronová, extrakt z rostliny Origanum Vulgare. * - konzervováno oxidem siřičitým.


Müsli s aloe vera (700g)

Müsli s aloe vera (700g)

Složení

Ovesné vločky, cereální extrudát (pšeničná, rýžová a ovesná mouka, cukr, kukuřičná krupice, kukuřičný škrob), cukr, rostlinný olej, kousky proslazovaného aloe vera* 7% (aloe vera, cukr), glukózový sirup, pšeničné vločky, pšeničné lupínky 5% (pšeničná mouka, pšeničné otruby, cukr, jedlá sůl, sladový výtažek), strouhaný kokos, aroma, extrakt z rostliny Origanum Vulgare. * - konzervováno oxidem siřičitým.


Good fiber light fruity (350g)

Good fiber light fruity (350g)

Složení

Obiloviny 68% (pšeničné otruby, celozrnná pšeničná mouka, kukuřičná mouka, kukuřičná vláknina, kukuřičný škrob), cukr, glukóza, glukózový sirup, sušené mléko, rostlinný olej, antioxidant: kyselina citronová, jedlá sůl, emulgátor: sójový lecitin, aroma, vitamíny a vápník

 

Mé zhodnocení:

Pro Vás kteří rádi sáhnete po kupovaném müsli určitě příjemná změna co se týče variací chutí, protože např. s müsli s aloe vera jsem se tedy ještě na českém trhu nesetkala.
Ale když se podrobněji podíváme do složení, tak to nic zdravého asi nebude- stále bude lepší si namíchat své vlastní müsli (dáte si tam vše co máte rádi a určitě nebudete přidávat nějaké konzervanty, ochucovadla apod.) a  nebo si můžete své vlastní müsli namíchat třeba na Mixit.cz :-), kde je to zaručeně bez přidaných chemikálií a podobných věcí jako je glukózový sirup či nějaká umělá aromata a navíc vy si jen vyberete ingredience a zkušení mixáci to za Vás hezky namíchají - vy jen vyberete suroviny a množství ;-)
Ale třeba si někdo kupujete tyto druhy müsli z obchodu, jistě nic proti tomu nemám, určitě to tu nějak nechci hanit to ne, každý mámě své chutě- ale určitě to nebude nic 2x zdravého, to zjistíme už  když se podíváme do složení  o tom tu zde asi ani mluvit nemusím, ona většina těchto kupovaných cereáliích v supermarketech není zdravá, vždy jsou tam použity nějaké látky, které podle mě do cereálií a vůbec do jídla nepatří :-) ;-).

zdroj:
http://www.bonavita.cz/ 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.