čtvrtek 20. prosince 2012

Nomina- pohanková- RECENZE

Poprvé jsem zakoupila kaši NOMINA pohankovou :-)
Ta mi tak strašně zachutnala, neobsahuje žádný přidaný cukr, což je velice výhodné a má příjemné energetické hodnoty a co více říci je to bohatý zdroj RUTINU! Je bohužel nejdražší z řady kaší Nomina asi právě kvůli tomu, že se skládá výhradně z tak hodnotné pohanky! :-)

Bezlepkový výrobek: Obsha lepku nižší jak 20 mg na 1 kg výrobku
Použité suroviny: 100% pohanka loupaná Základní příprava: Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání kaši NOMINA, až docílíme požadovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši NOMINA jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené v původním obalu.
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek je trvanlivost výrobku 12 měsíců od data výroby.
Balení: 300 g
Semena pohanky jsou významným zdrojem vlákniny, železa, draslíku, fosforu, vápníku, mědi a vitaminů. Nejvíce je tato obilnina ceněna pro vysoký obsah rutinu, který působí léčivě na celý cévní systém. Rutin má schopnost zpevňovat zeslabenou stěnu cév, upravuje krevní tlak a zmírňuje potíže s křečovými žílami. Účinek rutinu násobí vitamín C. Známý je léčebný účinek pohanky při praskání žilek v oku, obličeji, při zvýšené krvácivosti, žaludečních vředech, střevních nádorech či při silné a déletrvající menstruaci. Dalšími důležitými složkami pohanky je např. vitamin cholin, který regeneruje jaterní buňky a napomáhá odbourávání tuku v játrech a kyselina linoleová, která snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pohanka navíc obsahuje lehce stravitelnou bílkovinu (s vysokým obsahem podílu lysinu, tryptofanu, argininu a kyseliny asparagové), díky níž je ideální pro bezlepkovou dietu i pro jídelníček diabetiků. Díky svému vyváženému složení je pohanka rovněž ideální pro těhotné ženy i pro detoxikaci celého organismu.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1332 kJ/318 kcal. Bílkoviny: 11,5 g. Sacharidy: 65 g. Tuky: 2,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): minerální látky: vápník 28 mg, hořčík 98 mg, fosfor 82 mg, draslík 112 mg, rutin 0,005 mg,
zdroj:


2 komentáře:

  1. Já si v pondělí koupila špaldovou a taky si ji nemůžu vynachválit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fákt? No mám v plánu ji také zkusit, hned jak půjdu nakupovat dobroty :-), takže jsem ráda, že ji chválíš- o důvod více ji zkusit :-)

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.