čtvrtek 20. prosince 2012

Ječné vločky Bioharmonie- RECENZE

Ječné vločky 250g Bioharmonie

 

Ječné vločky jsou vyrobeny ze zrna ječmene bezpluchého. Zrno ječmene se navlhčí v páře a následně se rozdrtí. Ječmen je výborný zdroj sacharidů, které se pomalu uvolňují, proto ječmen pomáhá stabilizovat jejich hladinu v krvi. Ječmen brání přívalům cukru a omezuje touhu po sladkém. Obsahuje také hodně vitamínů skupiny B, které dodávají energii a pomáhají proti stresu. Dále ječné vločky obsahují rozpustnou vláknitou složku beta-glukan, snižující hladinu cholesterolu.



Obecné informace: Obilné vločky si uchovávají většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu. Vločky mají široké použití v kuchyni. Dají se použít na různé recepty jako jsou kaše, do polévek na placičky, müsli, jako náhrada mouky,...

Blahodárné účinky: protimikrobiální, protirakovinné, antioxidační, prospívá srdci, trávení a imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi,...

Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín K, beta-karoten, kyselina listová, vápník, měď, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, křemík, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy,...

Návod k přípravě vloček: Ječné vločky slouží především k výrobě ječné kaše. Stačí vločky zalít vlažnou vodou a nechat 5 minut odstát. A ječná kaše je hotová. Vločky by se neměly zalévat horkou vodou. Zbytečně v nich horkem zničíme cenné látky a ječná kaše by nebyla tak výživná. Ječné vločky se dají konzumovat i v kombinaci s jogurtem, medem, se skořicí, s rozinkami, s jablky, nebo můžeme použít i sušené plody.


Nutriční hodnoty ve 100g: 1321 kJ (313kcal), Bílkoviny: 10,6g. Sacharidy: 63,3g. Tuky: 2,1g


Složení: Ječné vločky - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Mé hodnocení:
Mají zajímavou chuť, přijde mi, že jsou velice podobné ovesným vločkám :-) nevidím v nich až takový rozdíl :-) jsou dobré :-)
Nyní jsou zrovna ve vánoční akci od Bioharmonie za 16 Kč :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.