čtvrtek 20. prosince 2012

Chléb Dietline- Dr.Staněk- RECENZE

Chléb Dietline

100% celozrnný cereální výrobek.
Mimořádně vhodný pro redukční režimy k eliminaci dietních chyb a k udržování tělesné váhy.

Trvanlivost chleba je minimálně 6 měsíců, která je určena speciálním polopropustným obalem a technologií výroby tohoto cereálního výrobku.



Účel použití:

Chléb je určen pro všechny, kteří dbají nazdravou výživu a preferují 100% celozrnné pečivo. Dále je mimořádně vhodný pro redukční režimy k eliminaci dietních chyb. Pravidelným zařazováním do jídelníčku příznivě působí nejen na trávicí ústrojí, ale pomáhá také snáze kontrolovat naši tělesnou hmotnost.


V čem je chléb Dietline jedinečný ?

1. Je 100% celozrnný a neobsahuje přídavek mouky.

2. Neobsahuje žádné přídatné látky a jeho chuť zajišťuje přirozená mikroflóra, kterou žitná zrna obsahují.

3. Chléb zraje v temperovaných místnostech podobně jako sýry. Je živým organismem a přirozená mikroflóra zabraňuje růstu plísní a následné kontaminaci nebezpečnými mykotoxiny.

4. Obal výrobku tvoří poloprospustnou membránu, která zajišťuje jeho dlouhodobou trvanlivost. Pokud jej skladujeme v chladné místnosti při relativní vlhkosti okolo 60%, vysychá velmi pomalu a udrží si příjemnou jemně nakyslou chuť minimálně po dobu 6 měsíců.

5. Porce chleba je odměřena s ohledem na přiměřený příjem sacharidů v rámci jednoho pokrmu. Musíme pamatovat na to, že cereální výrobky jsou významným zdrojem škrobu a tedy sacharidů. Trávení škrobu v celoznrném výrobku je pak pomalejší, zvyšuje hladinu krevního cukru velmi pozvolna a celková využitelnost sacharidů je nižší než u bílého pečiva.

6. Obilné zrno není zbaveno vrchních vrstev, které obsahují biologicky aktivní látky prospěšné pro náš organismus. Z výživového hlediska je tento výrobek mnohem hodnotnější než bílé pečivo, které prakticky kromě škrobu (a někdy kromě přidaného tuku) nic jiného ve významném množství neobsahuje.

Složení:
Celozrnný žitný šrot (100%), voda, přírodní kvas, sůl.

 

Průměrné výživové hodnoty v jednom balení 40g:

energetická hodnota 75 kcal/ 315 kJ,

bílkoviny 2,5g,

tuky 1,0g , z toho nasycené 0,3g,

sacharidy 14g, z toho jednoduché 0,7g,

vláknina 3,4g,

sodík 190mg.


Balení:
dva plátky o hmotnosti 20g.


Můj názor:

Je opravdu chutný, chutná stejně jako chléb tohoto typu z obchodu. Jeho výhoda je určitě praktické 40 g balení, které můžete mít kdykoliv po ruce a nezabere téměř žádné místo ;-). Lze jej kombinovat se stejnými potravinami jako běžné pečivo. Jeden ks má pouze něco přes 300 KJ, což je úplně super :-).

Tento jeden kus stojí 5 Kč.
zdroj:
http://www.drstanek.cz/ 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.