pátek 3. května 2013

ČAJ MATCHA- Čajovýdýchánek.cz- RECENZE

Čaj MATCHA- Čajovýdýchánek.cz

O čaji Matcha jsem Vám již psala. Zde se dozvíte jak mi chutnal Matcha z e-shopu Čajovýdýchánek :-)





Jak si jej připravit? Tak o tom jsem Vám psala v článku zde:
http://fitnessalifestyle.blogspot.cz/2013/04/matcha-latte-recept.html
Matcha čajČaj Matcha lze využít pro spoustu dalších dobrot, jako je například zmrzlina, rolády, bábovky, muffiny, různé nápoje, tiramisu, míchá se napříkladi i do těstovin, čokolád, müsli, kaší atd., fantazii se rozhodně meze nekladou, protože svou smaragdovou barvou Matcha vykouzlí z jídla naprosto originální a zajímavý pokrm ;-).

Dnes se dá čaj Matcha zakoupit ve zdravých výživách, také si na něj můžete zajít do čajoven či kaváren apod.
 
Mám v plánu vyzkoušet vlastní recepty, které se určitě objeví u mě na blogu ;-)

 





Čaj Matcha od Čajovýdýchánek.cz http://www.cajovydychanek.cz/ 
E-shop Čajový dýchánek nabízí čaj Matcha Kumonosiro 30 g stojí 319 Kč, dále klasickou Matchu 30 g 379 Kč a Matchu sweet 50 g 149 Kč.

Matcha sweet

Jako pudr jemný prášek vzniklý rozemletím nejlepších tříd listového čaje Tencha produkovaného stejně jako čaj Gyokuro ze stíněných plantáží, používaný pro přípravu čaje Usucha (tzv. řídký čaj) při čajovém obřadu, smíchaný ve vyváženém poměru s velmi kvalitním, taktéž dokonale rozemletým cukrem.
Tato třída Matcha má široké použití k přípravě teplých i studených nápojů, při pečení, k ochucení krémů i zmrzlin atp. Všem potravinám dodá typickou čajovou chuť. Prodáváno v padesátigramovém balení (znovu uzaviratelné).
zakoupit ji lze zde:
http://www.cajovydychanek.cz/zbozi-japan-kyoto-uji-matcha-sweet.html 

Nyní již k samotnému čaji Matcha od Čajovýdýchánek.cz:
Struktura:

Když jsem pytlíček rozbalila, byla jsem velice příjemně překvapená. Z balíčku na mě vykoukl smaragdově zelený prášek, sladce vonící ;-). Zatím jsem si z něj připravila pouze latté, protože přeci jen není to zrovna nejlevnější záležitost, a tak jej nechci zbytečně plácat. Prášek se poměrně dobře rozpouští a výsledná chuť je prostě boží! Není třeba jej ani nijak doslazovat, nápoj je sám o sobě jemný, chuťově vyvážený, ale když si jej přisladíte, tak ještě více  podtrhnete jeho báječnou chuť a na jazyku ucítíte naprostou dokonalost! Já se pomalu, ale jistě stávám závislákem na čaji Matcha! Nyní mám v plánu vyzkoušet studii hubnutí s Matchou, zajímalo by mě zda- li má opravdu takovýhle efekt ;-)! Tak držte palce, ale budu si muset ještě pořídit další balení, protože za těch pár dní co mi vydrží tento balíček rozdíl asi nepoznám ;-). Rozhodně se těším až budu zkoušet vlastní recepty o kterých Vás zde budu nepochybně informovat! :-)
Pokud váháte nad čaje Matcha, mohu Vám říci, jděte do toho! ;-) Je to tak něco originálního a zajímavého a navíc chuťově nenahraditelného! Tato superpotravina za to stojí ;-)!
Objednávat si jej můžete zde:

http://www.cajovydychanek.cz/zbozi/japonsky-caj/zeleny-caj







A jakpak jste na tom vy? Zkusili jste čaj Matcha či to máte v plánu? :-) 
http://www.cajovydychanek.cz/ 

5 komentářů:

  1. jé to je bezvadný, ten bych chtěla vyzkoušet :) Kdyby ti to nevadilo, mohla bych se tě zeptat, kde jsi přišla ke všem spoluprácím? :) Pokud jsi teda výrobky dostala a nekoupila, děkuju a snad neobtěžuju :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem nezkoušela, ale navnadila jsi mě (jako vždy, když si tady něco počtu:)), ale koukala jsem se a ty ceny jsou děsivý, u mě přichází v úvahu jen ta Matcha Sweet, 150,-Kč bych za to ještě dala.. Ale nepochopila jsem jaký je rozdíl mezi obyč Matchou a Matchou sweet..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) ano cena je poměrně vysoká, jelikož se jedná o velice kvalitní surovinu ;-).
      Matcha sweet je když se podíváš taková světlejší a je míchaná s cukrem ;-)

      Vymazat
  3. Taky bych chtěla zkusit ten Matcha sweet, a ty jsi Marti kupovala tedy jaký typ a jaká byla cena? Ty máš zde kuopený ten Matcha 30g za 379,-? To bych si dovolit bohužel nemohla:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano já mám ten klasický Matcha 30 g za 379 Kč ;-).
      Matcha sweet je smíchaný s kvalitním cukrem, co jsem pochopila z popisu výrobku ;-), proto je cena levnější, ale myslím si, že na ty dezerty a dobroty je to ideální, protože by si to člověk stejně něčím přisladil ;-)

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.